Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο στην Βηθλεέμ

Πολλές χιλιάδες πιστοί απ όλο τον πλανήτη συγκλίνουν για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ, τη γενέτειρα σύμφωνα με τη βιβλική περιγραφή του Ιησού Χριστού...

Ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες, αναφέρουν οι τοπικές παλαιστινιακές αρχές ενώ άλλοι 25 χιλιάδες, όπως ενημερώνουν οι ισραηλινές αρχές, διανυκτερεύουν στο Ισραήλ.

Με ηχητικό φόντο τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, στην πλατεία μπροστά απ τον Ναό της Γέννησης είναι εδώ και ώρα κατάμεστη από τους προσκυνητές πιστούς, με συμμετοχή πολλών μουσικών, αλλά και χωρωδών νεαρής ηλικίας. Πολλοί επισκέπτες έχουν ντυθεί Αη Βασίληδες.

ΕΈχει επίσης στηθεί η Φάτνη, σε μέγεθος φυσικό. Σε διάκοσμο υπάρχει ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη λειτουργία απόψε που θα ψαλεί στα αραβικά, το πρόσταγμα θα έχει ο Ιορδανός ιερωμένος Τουάλ, 72 ετών όπως αναφέρει το "Έθνος"

Στο μήνυμά του ο ιεράρχης τόνισε ότι αν και μειοψηφούν, ανάμεσα στους Αραβες, "όμως οι Χριστιανοί είναι πιό πολύ από ένα απλό μέλος της κοινότητας. Επίσης, στα κράτη όπου είναι εγκατεστημένοι ας αναλάβουν, τώρα, τις ιστορικές ευθύνες τους, να εγκολπωθούν την αρχή της μη-βίας, να προσηλωθούν στον διεκκλησιαστικό διάλογο, Εμείς, κρίνουμε ότι η Συρία επισκίασε τα φετινά Χριστούγεννα. Θυμίζω ότι στην Ιορδανία είναι εγκατεστημένοι 250 χιλιάδες σύροι πρόσφυγες".

Αναμένεται (τηρώντας μία παράδοση που ξεκίνησε ο Γιάσερ Αραφάτ) στο Ναό της Γέννησης να δώσει το "παρών" ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου