Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία πίσω από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ! (Βίντεο και φωτό)

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 29 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ


Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όταν ένοπλος, άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σκορπώντας τον θάνατο, ενώ τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα θύματα του δράστη είναι η μητέρα του αλλά και ο πατέρας του!
Οι νεκροί στο σχολείο Sandy Hook, όπου φοιτούν άτομα ηλικίας 5-10 ετών, είναι τουλάχιστον 29 σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 22 παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα.

Την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στο σχολείο περί τους 600 μαθητές ενώ μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος. Μετέφερε τέσσερα όπλα, μεταξύ των οποίων και μια επαναληπτική καραμπίνα, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Οικογενιακή τραγωδία πίσω από το «μακελειό»
Νεκρός είναι ο 20χρονος δράστης, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο: αφού τη σκότωσε, στράφηκε εναντίον των παιδιών και μετά αυτοκτόνησε.
Εν τω μεταξύ, νεκρός στο σπίτι του στην πολιτεία του Νιού Τζέρζει βρέθηκε ο πατέρας του δολοφόνου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και δεύτερο θύμα πριν την επίθεση στο σχολείο.
Το CBS και το NBC μεταδίδουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει άλλον έναν ύποπτο, τον οποίο συνδέουν με το μακελείο, αν και ο ίδιος το αρνείται.
Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.Δακρυσμένος μπροστά στις κάμερες ο Ομπάμα
Για την ανείπωτη οδύνη που νιώθει κάθε γονιός στην Αμερική, όπως και ο ίδιος, μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομη παρέμβασή του για το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ, δακρύζοντας μπροστά στους δημοσιογράφους.
Σαν χώρα, όπως πρόσθεσε, έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς. «Κάθε φορά αντιδρώ όχι σαν πρόεδρος αλλά, όπως κάθε άλλος: σαν πατέρας», τόνισε.
Πρέπει τώρα, συνέχισε, να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγωντας την συζήτηση για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, αυτό της οπλοκατοχής, που συνδέεται με ισχυρά συμφέροντα.
Τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν πέντε με δέκα ετών, τόνισε, «οι καρδιές μας έχουν τσακιστεί» από αυτό το γεγονός. «Είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους και τους δασκάλους τους, άνδρες και γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να εκπληρώσουν τα παιδιά τα όνειρά τους».
Έδωσε παράλληλα την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.
«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

    
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου