Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:«ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ»


1 «Καταραμένα είναι τα κέρδη που θα προκύψουν από τις πωλήσεις τις Κυριακές». Τα λόγια αυτά του Κοσμά του Αιτωλού επικαλέστηκε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος βάλλοντας κατά των κυβερνητικών σχεδίων για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων Κυριακές. Ο μητροπολίτης αναφέρει ότι ο λαός θα αντιδράσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.


«Η αργία της Κυριακής είναι εντολή του Θεού. Είναι ημέρα αφιερωμένη στο Θεό και σ’ αυτήν αναφέρονται οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, με χαρακτηριστική την διδαχή του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος στα δύσκολα εκείνα χρόνια της σκλαβιάς έλεγε στους Έλληνες: “Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είνε αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών.


Ο κ. Χρυσόστομος εκτίμησε, στο κήρυγμά του μετά τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος, ότι «αυτού του είδους ενέργειες, εντάσσονται στην προσπάθεια αποϊεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας. Ας τα γκρεμίσωμε, λοιπόν, όλα. Ας μη μείνη τίποτε όρθιο σ’ αυτό τον τόπο. Ας δώσωμε την χαρά να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερο, όσοι ηθέλησαν την διάλυση της Ελληνορθόδοξης Ελλάδος. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής, εάν πιστεύση ότι θα λυθή το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδος μας και θα διευκολυνθούν οι καταναλωτές, εάν απελευθερωθή η αγορά τις Κυριακές».

Μάλιστα, κάλεσε τους πιστούς να γεμίσουν τους ναούς αρνούμενοι να ψωνίσουν ή να εργαστούν την Κυριακή. «Γεμίστε τις Εκκλησίες την Κυριακή. Μη μένετε κανείς στο σπίτι σας. Αφήστε στην άκρη οποιαδήποτε εργασία» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου