Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ 'Η ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ;;;

Υποψήφιος βουλευτής ο υπαρχηγός της μαφίας στην Κρήτη

της Κατερίνας Μηναδάκη
Πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή με τους 16 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με προορισμό το Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως προκειμένου να περάσουν από τον εισαγγελέα και να ασκηθούν... οι ποινικές διώξεις, όπως ο νόμος προβλέπει.

Τα αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ με τους συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση, που έχει ταρακουνήσει για τα καλά την κοινωνία σε τρεις νομούς, ξεκίνησαν για το Λασίθι που ανέλαβε την προανάκριση αλλά και την κύρια ανάκριση.

Σε λίγη ώρα οι συλληφθέντες θα περνούν το κατώφλι των δικαστηρίων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από αυτό έχουν αναπτυχθεί τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία περίπτωση έντασης ή επεισοδίων κατά την προσαγωγή τους.

Οι ένστολοι με χειροπέδες
Ανάμεσα τους είναι και οι τρεις ένστολοι, οι δύο αξιωματικοί του Λασιθίου και ο ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο που με τη δράση τους διευκόλυναν το συνδικάτο του εγκλήματος και παράλληλα πρόσβαλαν το Σώμα στο οποίο ανήκαν μέχρι σήμερα.

Οι δύο Λασιθιώτες έχουν καταγραφεί από τους κοριούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να συνομιλούν με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να τα ενημερώνουν κάθε φορά που η ΕΛΑΣ οργάνωνε ένα "πέσιμο" σε χασισοφυτεία, να έχουν συνάψει στενή σχέση και συνεργασία μαζί τους. Όσο για τον Ηρακλειώτη ένστολο, καταγράφεται σε ένα τηλεφώνημα να προσπαθεί να πουλήσει ένα όπλο σε ένα μέλος της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται στην συνέχεια ότι πουλήθηκε και που.

Αναφορικά με τους τρεις ένστολους αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αργά τη νύχτα βγήκε ανακοίνωση ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ δόθηκε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακόμα και υποψήφιος βουλευτής

Σήμερα το πρωί ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Φανούρης Μανιουδάκης, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι ήταν μοιρασμένη σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα. Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε φτάσει στο σημείο να συμπεριλαμβάνεται και σε ψηφοδέλτιο κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου, που δεν μπήκε στη Βουλή!

Μίτος της Αριάδνης η χασισοφυτεία στο Αστρίτσι

Ο Επικεφαλής αξιωματικός του Λασιθίου αναφέρθηκε αναλυτικά και σε μία προς μία στις χασισοφυτείες στις οποίες εμπλέκονται οι 20 ενώ επικεντρώθηκε στη χασισοφυτεία του Αστριτσίου που ως φαίνεται αποτέλεσε το ...μίτο της Αριάδνης για την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ασχοληθεί και με την έκνομη δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε ότι στην υπόθεση αυτή εμφανίζεται ένας νεαρός απάντρευτος ο οποίος αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και τελικά προφυλακίζεται, ενώ οι συνεργοί του – παντρεμένοι και με παιδιά- μένουν στο απυρόβλητο.

Η Βεβαίωση και οι ευθύνες

Όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια μίας επιστημονικής βεβαίωσης για την έκδοση της οποίας κάποιοι μεσολαβούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης όπως τόνισε ο αξιωματικός.
Έτσι με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το prismanews.gr , γίνεται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και για ανθρώπους που έχουν οριστεί να τηρούν ους νόμους και την τάξη.

Τα αδικήματα που φαίνεται να τους βαραίνουν, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είναι ενεργητική και παθητική δωροδοκία αλλά και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Επίσκεψη...
Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι χθες το απόγευμα κλιμάκιο με αστυνομικούς και εισαγγελέα επισκέφθηκε το εργαστήριο του συγκεκριμένου καθηγητή προκειμένου να πάρει τα δείγματα που αφορούσαν τον έναν εκ των προφυλακισμένων για την χασισοφυτεία του Αστριτσίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αν η βεβαίωση που εξέδωσε ήταν αληθινή. Ο ίδιος πάντως δεν ήταν εκεί.

Επιπλέον ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου έκανε αναφορά στις δηλώσεις του και σε δύο δικηγόρους που εμπλέκονται στο όλο σκηνικό με την εγκληματική οργάνωση διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένει τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγει η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης.

Δύο δικογραφίες με 67 άτομα
Τέλος, μα σημειώσουμε ότι συνολικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή θα είναι συνολικά 67, δηλαδή οι 20 που εμφανίζονται ως τα αφεντικά και οι υπόλοιποι 47 που ήταν οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Φρόντιζαν για την καλλιέργεια των χασισοφυτειών, φρόντιζαν για τη διακίνηση των ποσοτήτων, φρόντιζαν ακόμα και για ζωοκλοπές και όπλα, και γενικότερα για όλες τις μικρές και μεγάλες δουλειές που είχαν οι ... επιχειρηματίες – απατεώνες!

Μάλιστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κι ενώ η υπόθεση θα βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης θα γίνονται συλλήψεις, προσαγωγές, καταθέσεις αλλά και απολογίες. Όλα αυτά θα γίνονται στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου