Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΠΟΙΟ ΘΕΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ;;; ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ !!! ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ !!!

ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!


1 Με αφορμή την παράσταση Corpus Cristi και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της σατιρικής ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος» με την κατηγορία της καθύβρισης θρησκευμάτων,

αλλά και την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του ζωγράφου Διονύση Καβαλλιεράτου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για καθύβριση θρησκευμάτων η Ένωση Άθεων με επιστολή της προς τη Βουλή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ένωση Δικαστικών, ζητεί την αποποινικοποίηση της βλασφημίας!

Η Ένωση αναφέρει πως η έννοια της βλασφημίας έχει νόημα μόνο στα πλαίσια των δοξασιών των θρησκευτικών δογμάτων και δεν έχει καμία θέση σε νομικό πλαίσιο.

Οι έννοιες του θεού και των θείων δεν αναφέρονται σε υπαρκτά όντα ούτε σε καθολικά αποδεκτές αξίες παρά αφορούν μόνο πιστούς και λειτουργούς συγκεκριμένων δογμάτων, οπότε και είναι απαράδεκτο να αναφέρονται σε νόμους του κράτους.

Τέλος η επιστολή υποστηρίζει πως ο σεβασμός προς αυτές τις έννοιες είναι ενδεχομένως υποχρέωση των πιστών ενός δόγματος, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλεται με ποινές σε όλους τους πολίτες.

 ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11696:oi-atheoi-zitou&catid=285:koinonika&Itemid=781

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου