Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη: Τελικά πόσα παίρνουν οι Έλληνες βουλευτές;

Τελικά δύσκολο φαίνεται να μάθουμε πόσα παίρνει ο Ελληνας βουλευτής, αφού...
ο κάθε ένας δηλώνει και διαφορετικό από τους άλλου ποσό, γιατί, προφανώς, προσπάθεια γίνεται να παραπληροφορήσουν το λαό.

Και μην περιμένετε να μάθουμε ποτέ το ακριβές ποσό, γιατί σίγουρα θα μας μιλήσουν για το βασικό μισθό και κάποια γνωστά επιδόματα, αποσιωπώντας τα προνόμια.



Το βασικό ερώτημα,λοιπόν, δεν είναι το πόσα παίρνει, αλλά το πόσα στοιχίζει ο καθένας τους στο λαό, συνυπολογιζομένων των παροχών για κινητά,ακίνητα (καταλύματα εννοώ) και αυτοκίνητα,εξεταστικές επιτροπές, ταξίδια στο εξωτερικό, συνεργάτες και συμβούλους για να βολεύουν συγγενείς και φίλους.

Σκεφτείτε τα δεκαεννέα και τόσα εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού της Βουλής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Και το σπουδαίο? Σε κρίσιμες για τον τόπο συνεδριάσεις της βουλής άλλοι είναι με νόημα απόντες, άλλοι δηλώνουν παρόντες και η συντριπτική αυτών πλειοψηφία στοιχίζεται πίσω από την κομματική ηγεσία και δίχως γνώμη, δίχως παρρησία ψηφίζει ότι αυτή (η ηγεσία) αποφασίζει.


Τόσο απλά, τόσο καλά, αλλά ας μην παραπονιόμαστε, γιατί εμείς τους εκλέγουμε. Να τους καλοπληρώνουμε λοιπόν να τους χαιρόμαστε.


Αναγνώστης

ΠΗΓΗ:    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8363.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου