Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανεκτίμητη και μοναδική συλλογή, εφημερίδων του νόμιμου αλλά και του παράνομου τύπου που κατέγραψαν την ιστορία του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, στην χώρα μας. 
180 και πλέον πλήρη φύλλα ανατυπωμένων εφημερίδων της εποχής (ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων σε σχήμα και περιεχόμενο), πραγματεύονται τα ιστορικά γεγονότα που ξεκινούν με την κήρυξη του Ελληνο-ιταλικού πολέμου την 28η Οκτωβρίου 1940 και καταλήγουν στην χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης το 1944. 


Η τετράχρονη εκείνη περίοδος (που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα) αποτυπώνεται ζωντανά και αυθεντικά μέσα απ΄ τις εν λόγω εφημερίδες (ποικίλων πολιτικών πεποιθήσεων) και ο σημερινός αναγνώστης έχει την ευκαιρία να ζήσει τον παλμό, την αγωνία, τις δυσκολίες, τον προβληματισμό, αλλά και το πείσμα για ελευθερία που διακατείχε τον λαό μας. 
Ανταποκριτές και φωτογράφοι μεταφέρουν μέσα απ΄ τα χαρακώματα, τις εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς και άλλοι σχολιαστές καταγράφουν τις συνθήκες της κατοχής και την καθημερινότητα της ζωής (εξαθλίωση, πείνα, δελτία σίτισης, διωγμοί, στερήσεις κλπ.). 


Η συλλεκτική συλλογή του Τύπου της Κατοχής είναι φόρος τιμής και δόξας, σε όλους τους Έλληνες που έζησαν εκείνα τα σκληρά χρόνια και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία. 
ΥΓ.  Η ολοκληρωμένη συλλογή του "Τύπου της Κατοχής", αποτελείται από 180 + ανατυπωμένες εφημερίδες του 1940 – 1944, επιμερισμένες σε 52 τεύχη. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει επιπλέον 4σέλιδη αναφορά για συγκεκριμένη περίοδο, συμπληρωματικό ιστορικό υλικό και κατά περίπτωση επίκαιρες φωτογραφίες και αφίσες. 


Η συλλογή αρχειοθετείται σε 4 επιμελημένες λειτουργικές θήκες.

Αγοράστε τώρα τον Τύπο της κατοχής συμπληρώνοντας απλά την παρακάτω φόρμα.


Το μεγάλο αυτό έργο Διατίθεται μόνον με 136€(+10€ έξοδα αποστολής). 
Δώρο 4 Θήκες Αρχειοθέτησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου