Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Φ Ρ Ι Κ Η !!!

Η πλειοψηφία των Δυτικοευρωπαίων τάσσεται υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Όχι όμως οι Έλληνες...


Η πλειοψηφία των Δυτικοευρωπαίων τάσσεται υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Όχι όμως οι Έλληνες...Θα πρέπει να αποφασίζει ο καθένας από μόνος του πότε και πώς θέλει να φύγει από τη ζωή ή όχι;...
Τα 3/4 των ερωτηθέντων από 12 χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν θετικά. Ναι, θα πρέπει να αποφασίζει κανείς από μόνος του για το θάνατό του...
Παρά το γεγονός ότι μόνο σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελβετία) επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η πλειοψηφία των Δυτικοευρωπαίων τάσσεται υπέρ της, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Ελβετικής Ένωσης Δικηγόρων Ειδικευμένων στο Ιατρικό Δίκαιο, με τους Γερμανούς να έρχονται πρώτοι και τους Έλληνες τελευταίοι και ιδιαίτερα... απρόθυμοι να δεχτούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Πρακτικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το ισχύον νομικό σύστημα δεν αντανακλά πλέον την επιθυμία μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε αυτό το θέμα» ανέφερε η ένωση.
Οι χώρες που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση ήταν οι: Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία. 
 Στη Γερμανία μάλιστα αυτή την περίοδο συζητείται στο Κοινοβούλιο σχετική πρόταση νόμου. 


 Πηγή: iefimerida.gr
ΠΗΓΗ:    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5218.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου