Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ... ΜΩΡΕΕΕΕΕ !!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ !!!

Εμπαιγμός από το Υπ. Οικονομικών με το επίδομα του Πετρελαίου θέρμανσης. Μισή διόρθωση της αδικίας,,
Γράφει ο/η Χρυσόγελος Μανώλης   
16.11.12
   Μισή διόρθωση από το Υπουργείο Οικονομικών, για το επίδομα του Πετρελαίου θέρμανσης!. 
   Διόρθωσαν τον αριθμό τέκνων…, και έτσι το εισόδημα των 35.000€ για τον Έγγαμο, προσαυξάνεται κατά 3.000€ για κάθε τέκνο(και όχι μέχρι το τρίτο, όπως ήταν αρχικά...).
   Αλλά για να είναι τελικά κάποιος δικαιούχος, εκτός των άλλων… θα πρέπει:  

1.   Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων κατά τον ΚΦΕ τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους που ταυτίζεται με το έτος  έναρξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, όπως αυτή προκύπτει από τα δεδομένα του  Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου – Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009,  να μην υπερβαίνει  τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. 
2.   ΕΞΑΙΡΟΝΤΑΙ :....Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών.

....
   Οι πολύτεκνοι δηλαδή  με τα 4, 7, 9, 14 παιδιά… για να είναι δικαιούχοι,  θα πρέπει να κατοικούν σε κοτέτσια και να μην έχουν αυτοκίνητο – πουλμανάκι πάνω των 2000cc(υπάρχουν όμως τέτοια αυτοκίνητα κάτω των 2000cc, που να χωράνε και 9 παιδιά;) 
Νομοθετούν τελικά για την Ελληνική Πολύτεκνη Οικογένεια ή για τους... ; 
-----
ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΕΛΕΓΕ ο σημερινός Υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας, από άλλο πόστο:
(.... Κατόπιν των ανωτέρω,
                                     
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τα επίπονα οικονομικά μέτρα που ήδη έλαβε η κυβέρνηση, ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα προστατευόμενα τέκνα κάθε οικογένειας;

2. Ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διατήρηση και την επέκταση των ευεργετικών διατάξεων προς τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες; Ποιες από τις υπάρχουσες ευνοϊκές διατάξεις προτίθεστε να αναθεωρήσετε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο; Υπάρχει η πολιτική βούληση να ενισχύσετε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με συγκεκριμένα μέτρα, έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση...
 Απόσπασμα, Ερώτησης Χρ. Σταϊκούρα μαζί με άλλους 20 βουλευτές της Ν.Δ - 15/3/2010, προς Γ. Παπακωσταντίνου.. για το Φορολογικό των Πολυτέκνων )

Κ. Σαμαρά, θα παρέμβετε ναι ή όχι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου