Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ... ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;; ΚΑΙ ΤΑ 8121 € ;;;;;;;;;;;

Δέκα βουλευτές αναζητούν κομματική στέγη

Είναι το κόμμα που τα έχει όλα. Έχει πράσινους, έχει και μπλε κόκκους. Δεν έχει όμως ιδεολογία. Είναι ένα κόμμα χωρίς ραχοκοκαλιά. Κι αν κάποιος προσπαθούσε να τοποθετήσει αυτούς που…έφυγαν, στα έδρανα μιας πτέρυγας του κοινοβουλίου θα δημιουργούσε «το κόμμα των διαγραφέντων».

Επιπροσθέτως όμως, θα είχαμε και χωροταξικό πρόβλημα στην αίθουσα της Βουλής.

Επιστροφή στην πραγματικότητα.

Το μνημόνιο, αν μη τι άλλο, άλλαξε πολλά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, δεν έφερε μόνο τα πάνω κάτω στη ζωή μας αλλά τορπίλισε και την τάξη μέσα στο κοινοβούλιο με αποτέλεσμα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα να μειώσουν τις δυνάμεις τους. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετρούν απώλειες:

Ήταν 3 Αυγούστου όταν ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, που είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Εργασίας. Αιτία ήταν μία ανάρτηση του βουλευτή στο διαδίκτυο, όπου ο κ. Νικολόπουλος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο και χαρακτήρισε όνειρο τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης. Ο κ. Νικολόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στις 7 Νοεμβρίου, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε έξι βουλευτές από την ΚΟ του κόμματος του: τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Μιχάλη Κασσή, τον Θόδωρο Παραστατίδη, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Γιάννη Κουτσούκο και την Άντζελα Γκερέκου. Επειδή δεν ψήφισαν τα μέτρα. Για τον ίδιο λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Γιώργο Κασσαπίδη από την ΚΟ της ΝΔ.

Μετά ήρθε η σειρά του Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν διαγράφηκε. Απλώς δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στις 11 Νοεμβρίου, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε εκτός της Κοινβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ , ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος, αφού στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα».
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου