Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έκαναν “πραξικόπημα” για να μην χάσουν τους 16 μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής

Όλα έγιναν με την ... ταχύτητα του φωτός! 28 λεπτά μετά τις έξι ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα υπάγονται πλέον στον μισθολογικό κανονισμό του Δημοσίου...
Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά μέχρι να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων να κηρύξει απεργία και να μοιραστεί η απόφαση χέρι με χέρι σε όλους τους υπαλλήλους την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν σε υψηλότατους τόνους η συζήτηση για τα μέτρα.

Με την ένταξή τους στο μισθολόγιο του Δημοσίου οι “πατρίκιοι” υπάλληλοι της Βουλής με τους 16 μισθούς και τα επιδόματα, αλλά και τους βασικούς μισθούς που οι “κοινοί” δημόσιοι υπάλληλοι δεν βλέπουν πλέον ούτε στα όνειρά τους θα μετατρεπόταν σε “πληβείους” και έτσι πήραν άμεσες αποφάσεις.

Να δυναμιτίσουν την Κοινοβουλευτική διαδικασία απειλώντας με άμεση διακοπή οποιαδήποτε λειτουργία της Βουλής από τις επτά το απόγευμα και μετά. Ουσιαστικά με την ανακοίνωσή τους για συμμετοχή στην απεργία απειλούσαν με ακύρωση τη συζήτηση και την ψήφιση των μέτρων.

Χρειάστηκαν μόλις δέκα ακόμη λεπτά. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσαν να συνδράμουν τους υπαλλήλους της Βουλής και εντός αιθούσης ζητούσαν την παραίτηση Στουρνάρα.

Το ρολόι έδειχνε επτά το απόγευμα και οι υπάλληλοι απειλούσαν ως και με εισβολή στον τηλεοπτικό σταθμό και διακοπή της απευθείας μετάδοσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση σε μια προσπάθεια ανεύρεσης κάποιας λύσης ...

Η λύση βρέθηκε τελικά ... Προκειμένου η κρίσιμη για την Κυβέρνηση διαδικασία να προχωρήσει πάρθηκε απόφαση να αποσυρθεί προσωρινά η διάταξη, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Μέσα σε μια ώρα (το πολύ) μια κινητοποίηση ολίγων εργαζόμενων ξεκίνησε και έληξε με νίκη! Οι υπάλληλοι της Βουλής κατέγραψαν ρεκόρ. Κατάφεραν σε 60 λεπτά ό,τι αδυνατούν να καταφέρουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επί τρία χρόνια. 

Με πραγματική ανταρσία και εκβιασμό κατάφεραν να παραμείνουν πατρίκιοι του Δημοσίου, να συνεχίζουν να αμείβονται πολύ πιο πάνω απ' τους κοινούς θνητούς ... 

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση φάνηκε αδύναμη. Υποχώρησε άτακτα προκειμένου να περάσουν τα μέτρα.

Όταν επαναφέρει τη ρύθμιση ο υπουργός θα περάσει αν υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις; Και αν ναι γιατί δεν επέμεινε χθες η κυβέρνηση;

Τα κόμματα που έσπευσαν σε συμπαράσταση των υπαλλήλων εχθές δεν είναι τα ίδια που καταγγέλλουν διορισμούς ημετέρων στη Βουλή; 

Έσπευσαν στο πλευρό ημετέρων ενός συστήματος που κατακεραυνώνουν;

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου