Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ... ΚΑΛΟ ;;;

Σύσσωμος ο Τύπος κατά της Μέρκελ για τα ανώνυμα γενόσημα

Χοντρό παιχνίδι με φόντο τα συμφέροντα των γερμανικών φαρμακευτικών εταιρειών παίζεται τους τελευταίους μήνες σε βάρος της δημόσιας Υγείας και της ελληνικής οικονομίας. Σύσσωμος ο Κυριακάτικος Τύπος... 
...επιτίθεται στις αναίσχυντες πρακτικές της τρόικας και της Μέρκελ, οι οποίες στο όνομα των δήθεν «περικοπών», επιχειρούν να παραδώσουν το σύστημα Υγείας της χώρας μας στις πολυεθνικές τους.
«Πρώτο Θέμα», «Παρόν», «Το Χωνί», «Παραπολιτικά» και «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτουν όλο το «βρώμικο» παιχνίδι, με το οποίο προσπαθούν ορισμένοι να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες μας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«Απειλούν την υγεία και την οικονομία τα ανώνυμα γενόσημα»
Η εφημερίδα, σε ένα εκτενές ρεπορτάζ της Νεφέλης Κατακουζηνού, αποκαλύπτει πως η προώθηση του τρόπου συνταγογράφησης φαρμάκων, με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία, απειλεί να προκαλέσει αντιδράσεις στη δημόσια υγεία και την οικονομία της Ελλάδας.
Η «φαρμακερή» μέθοδος της τρόικας
Στόχος τους είναι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία χωρίς καν επωνυμία φαρμάκου να επιβληθεί καθολικά, παρά τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων. Αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά στο φθηνότερο φάρμακο ανεξαρτήτως ποιότητας και στα ανώνυμα και αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα από την Ινδία και το Μπαγκλαντές. Την ίδια ώρα το επώνυμα και ποιοτικά ελληνικά φάρμακα θα μπουν στο περιθώριο, η φαρμακευτική δαπάνη θα αυξηθεί δραστικά, ενώ πάνω από 20.000 οικογένειες, που εξαρτώνται άμεσα από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, θα αντιμετωπίζουν ορατό πλέον τον κίνδυνο της ανεργίας και της απόλυτης εξαθλίωσης.
Γιατί είναι επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα
Γιατί παρασκευάζονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, είτε δεν είναι αποτελεσματικά και δεν θεραπεύουν την ασθένεια για την οποία έχουν χορηγηθεί, είτε περιέχουν υπερβολική δόση της δραστικής ουσίας και προκαλούν σοβαρές παρενέργειες στον οργανισμό. Όπως σημειώνει μάλιστα το Πρώτο Θέμα, κάποια γενόσημα που χρησιμοποιούντο στην αγορά του ΗΠΑ, η οποία φημίζεται κιόλας για τους αυστηρούς ελέγχους, προκαλούσαν ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας και αποσύρθηκαν από την αγορά.
Ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας
Όταν η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα καταστήσει υποχρεωτική την προμήθεια του πιο φθηνού ανώνυμου γενόσημου, φυσικό επακόλουθο θα είναι η ζήτηση για τα ποιοτικά ελληνικά γενόσημα να μειωθεί κατακόρυφα. Καθώς οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τις χώρες του τρίτου κόσμου, θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Αυτομάτως, οι 20.000 οικογένειες που εξαρτώνται από αυτές θα καταλήξουν στο δρόμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.
Το επαίσχυντο αποτέλεσμα
Αυτό που η Γερμανίδα Καγκελάριος, λοιπόν, επιδιώκει και δρομολογεί θα γίνει πραγματικότητα, αν δεν κάνουμε εγκαίρως κάτι για να το εμποδίσουμε.
Οι ξένες γερμανικές πολυεθνικές θα απαλλαγούν από τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, τα μονοπώλια θα επικρατήσουν, οι καταναλωτές δεν θα έχουν πλέον καμία επιλογή και οι δαπάνες όχι απλά δεν θα μειωθούν, αλλά θα αυξηθούν δραστικά, αφού το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί το ελληνικό κράτος θα είναι τελικά απείρως μεγαλύτερο.
ΠΑΡΟΝ
«Εφιαλτικές οι συνέπειες της δραστικής ουσίας στην υγεία μας»
Στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα «Το Παρόν», φιλοξενεί ρεπορτάζ για τα αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις ολέθριες συνέπειες  που θα έχει η εφαρμογή της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία.
«Θα εξαφανίσουν τα ποιοτικά φάρμακα από τα φαρμακεία και θα μας πουλάνε αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου», αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Πρόκειται για φάρμακα που τόσες και τόσες φορές έχει εντοπιστεί ότι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία» αναφέρει «Το Παρόν» και συνεχίζει:
«Τα ελληνικά επώνυμα γενόσημα δεν θα μπορούν να συναγωνιστούν τα πάμφθηνα και επικίνδυνα σκευάσματα από την Κίνα, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Ισραήλ και οι είκοσι χιλιάδες οικογένειες που απασχολεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα μείνουν στο δρόμο».
Η εφημερίδα ασχολείται με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα της Υγείας και των παράλογων απαιτήσεων της τρόικας και της γερμανίδας Καγκελαρίου και στη στήλη «Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο». Εκεί κάνει εκτενή αναφορά στην «πρεμούρα» για την υγεία μετά την επίσκεψη της Μέρκελ. «Οι εξελίξεις που ακολούθησαν την επίσκεψη αμέσως μάλιστα (όχι πως δεν έχει γίνει η σχετική προεργασία) ερμηνεύουν πολλά», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει: « Αίφνης(;) η διάταξη του υπουργείου Υγείας, με την οποία θέλει να επιβάλει την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία μεν, αλλά και χωρίς αναφορά επωνυμίας φαρμάκου δε!  Μπάτε σκύλοι αλέστε δηλαδή!
Διότι με αυτόν τον τρόπο θα γιομίζει η αγορά ανώνυμα γενόσημα, υπόπτης προέλευσης και  αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Άλλο επώνυμο γενόσημο και άλλο ανώνυμο, με πολύ δύσκολο τον έλεγχο της ποιότητας του αλλά και της αποτελεσματικότητά του για τον ασθενή! Για αυτό ακριβώς στη διάθεση τέτοιων φαρμάκων (και μάλιστα υποχρεωτικά!) αντιδρούν έντοα τόσο οι γιατροί όσο και φαρμακοποιοί.!
Και πού οφείλεται αυτό το ‘’ενδιαφέρον’’ της Μέρκελ, θα αναρωτηθείτε… Θα πάψετε να αναρωτιέστε αν σα πούμε ότι αυτά τα ανώνυμα γενόσημα παράγοτναι από πολυεθνικές, κυρίως γερμανικές, σε χώρες του τρίτου κόσμου (π.χ. Ινδία, Μπαγκλαντές κ.λ.πλ).
«Ωρέ ντιπ και μπιρ παρά ξεπουλιούνται τα πάντα; Και μάλιστα όταν μιλάμε για την υγεία, ακόμα και την ίδια τη ζωή του ασθενούς; Ως πού θα φτάσει ο ξεπεσμός;», αναρωτιέται η εφημερίδα και καταλήγει γράφοντας ότι «αν περάσει τελικά αυτή η παράλογη (τουλάχιστον…) διάταξη, θα κινδυνέψει και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αφού φυσικά το επώνυμο ελληνικό γενόσημο δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα ύποπτης προέλευσης ανώνυμα γενόσημα.»
ΤΟ ΧΩΝΙ
Dealer της φαρμακοβιομηχανίας Rationpharm στην Ελλάδα η Μέρκελ
«Η τρόικα θεωρεί τους Έλληνες ανθρώπους β’ κατηγορίας. Δεν διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού».
Αυτό είναι το σχόλιο του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» για τα φάρμακα - δολοφόνους της τρόικας.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει τη σχέση της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Rationpharm – θυγατρικής της ισραηλινής Teva – με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει «το ΧΩΝΙ», «η Γερμανίδα Καγκελάριος πάτησε στα ελληνικά χώματα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα γερμανικά – οικονομικά – συμφέροντα».
«Η Μέρκελ απαίτησε από τον Σαμαρά να περικόψει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια η Rationpharm, η Teva και οι άλλες πολυεθνικές των πάμφθηνων, ανώνυμων γενοσήμων», αναφέρει το ρεπορτάζ.
Τέλος η εφημερίδα αναφέρεται και στο σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές.
Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας!
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«Μαίνεται η μάχη των συμφερόντων στην Υγεία»
Στην κορύφωση της  φαίνεται πως φθάνει η  μάχη στο μέτωπο της υγείας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.  Μάλιστα για το 2012 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη προβλέπεται ότι θα υπερβεί κατά 10% περίπου τα 2,88% δις ευρώ, ένα στόχο τον οποίο αυθαίρετα είχε θέσει η τρόικα. Η απαίτηση αυτή μεταφράζεται ως μείωση σχεδόν στα μισά περίπου της κατά κεφαλήν φαρμακευτικής δαπάνης από τα 550-600 ευρώ που ήταν το 2007.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο κ. Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος επισημαίνει πως η παραπάνω απαίτηση των τροικανών,  να μειωθεί δηλαδή η κατά κεφαλήν δημόσια δαπάνη κάτω από τα 300 ευρώ, θα σημάνει αυτόματα και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων κατά 5-7 χρόνια, τάση που ήδη καταγράφεται από ειδικούς!
Δυστυχώς, όπως συμπληρώνει, ούτε οι φαρμακοποιοί μπορούν να βοηθήσουν όπως παλιά τους πελάτες τους δανείζοντάς τους φάρμακα, αφού πλέον μπορούν να τα δώσουν το πολύ με πίστωση ενός μήνα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει ούτε καν σε 3- 4 μήνες.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Επικίνδυνο παιχνίδι με τα φάρμακα»
Η εφημερίδα κάνει λόγο για τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών της Γερμανίας και τα επικείμενα κέρδη τους από την κατάρρευση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Η Μέρκελ και η τρόικα πιέζουν για αποκλειστική συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, ώστε να οδηγήσουν στην καθολική καθιέρωση των επικίνδυνων και με άγνωστες παρενέργειες ανώνυμων γενοσήμων, θέτοντας κατά συνέπεια στο περιθώριο το ελληνικό ποιοτικό φάρμακο.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου