Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ !!! ΑΠΛΑ ... ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ... ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ !!!

Υποκινούμενες κοινωνικές εξεγέρσεις φοβούνται στο Μαξίμου

Υποκινούμενες κοινωνικές εξεγέρσεις από κέντρα που εδράζουν στο εξωτερικό φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την προώθηση προς ψήφιση των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που ανατρέπουν προς το δυσμενέστερο τη ζωή εκατομμύριων πολιτών οι ....
οποίοι ανήκουν -ως επί τω πλείστον- στα μεσαία και τα χαμηλότερα στρώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαβάζει με προβληματισμό κάθε πρωί που πηγαίνει στο γραφείο του τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που κάνουν λόγο για σοβαρό ενδεχόμενο ταραχών στην Ελλάδα. Κρίνει ότι μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με ταραχές που θα υποκινούνται από άτομα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα χωρών που διάκεινται εχθρικά προς την Ελλάδα.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τον Δεκέμβρη του 2008, οπότε η χώρα, με αφορμή τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά, βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Εκείνες τις δραματικές ημέρες αντιεξουσιαστές και οργανωμένες ομάδες που είχαν παρεισφρήσει σε αυτούς έκαιγαν, έσπαγαν και λεηλατούσαν καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες, βυθίζοντας στην αναρχία την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Τότε ένα μεγάλο μέρος των επεισοδίων είχε αποδοθεί σε πράκτορες, προβοκάτσιες και ξένα κέντρα ταραχών που επιθυμούσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. Τώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις προβοκάτσιας ανησυχούν τον κ. Σαμαρά. Δεν εμπνέουν ανησυχία τόσο πολύ οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών άλλων μελών της αντιπολίτευσης όσο τα δόλια σχέδια που ενδεχομένως να απεργάζονται άγνωστα κέντρα του εξωτερικού.

Αλλωστε, για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε αρχές της εβδομάδας στο γραφείο του τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον συνάδελφό τους επί των Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη προκειμένου, αφενός, να ακούσει τις απόψεις τους επί του θέματος και να συζητήσει μαζί τους οποιαδήποτε τυχόν πληροφορία έχει υποπέσει στην αντίληψή τους και, αφετέρου, να του μεταφέρουν το κλίμα που συνάντησαν στο εξωτερικό όσον αφορά τη χώρα μας.

Και οι τέσσερις είχαν βρεθεί το τελευταίο διάστημα σε ελληνικές αποστολές στο εξωτερικό και έχουν μια εικόνα για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Επί τάπητος τέθηκαν και οι πρόσφατες ταραχές στην Ιταλία, όπου οι διαδηλωτές περικύκλωσαν την εκεί Βουλή, στην Ισπανία, όπου πολίτες συγκρούστηκαν με δυνάμεις καταστολής και στην Πορτογαλία, όπου επίσης συνέβησαν ταραχές λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Απαντες κρίνουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και πως είναι καλύτερα να λειτουργεί η κυβέρνηση προληπτικά, παρά κατασταλτικά. «Το κλειδί είναι να προλαμβάνεις τις καταστάσεις» όπως έλεγε αργότερα και ένας από τους μετέχοντες στη σύσκεψη υπουργούς.
 
ΠΗΓΗ:   http://www.trelokouneli.gr/2012/10/blog-post_2402.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου