Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Ο Βενιζέλος είχε επί μέρες τη λίστα Λαγκάρντ και την έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση





Ο Βενιζέλος είχε τη λίστα Λαγκάρντ και την έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση !
Ενα νέο δεδομένο έρχεται να προστεθεί στο θρίλερ με τη «λίστα Λαγκάρντ» που περιέχει ονόματα 2.000 Ελλήνων με μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία. Ενώ η λίστα εθεωρείτο «χαμένη», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε, μιλώντας σε συνεργάτες του, ότι την παρέδωσε ο ίδιος σήμερα στην κυβέρνηση.
Νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση και διαβεβαίωνε ότι η λίστα υπάρχει και βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου διότι συνιστά «μη νόμιμο αρχείο».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζήτημα εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και ενδέχεται να ακυρώσει τις προσπάθειες που γίνονται για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος είχε τη «λίστα Λαγκάρντ» στην κατοχή του και την παρέδωσε σήμερα στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε δημόσια ότι η λίστα αποτελεί «μη νόμιμο αρχείο» (είναι προϊόν υποκλοπής) αλλά σε ιδιωτικές συζητήσεις ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το περιεχόμενό της.


Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Mega, ο οποίος απέδωσε ευθύνες στον ΣΔΟΕ και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την «απώλεια» της λίστας Λαγκάρντ και την μη αξιοποίησή της.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι έδωσε τα ονόματα των 20 μεγαλύτερων καταθετών στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και στη συνέχεια, όλη τη λίστα στον μετέπειτα γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Ο πρώην «τσάρος» του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Mega, έβαλε στο στόχαστρο τους κακούς και επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ οι οποίοι, όπως είπε, μπορεί να εκβίαζαν τους καταθέτες της Ελβετίας αν είχαν στα χέρια τους τη λίστα.
Μάλιστα δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο υπουργείο οικονομικών, δηλώνοντας με νόημα «ρωτήστε τον επόμενο»!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου