Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ... ΚΥΡΙΟΙ Γ.Ο.Χ.


ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ: ΕΥΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ! ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΤΕΣ!!!


ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ:
ΕΥΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ!
«ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΤΕΣ» !!!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ

    Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι παλαιοημερολογίτες της Μυρελαίου έστειλαν στον Ορθόδοξο Τύπο επιστολή-απάντηση στο άρθρο μας με τίτλο «ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!» και το οποίο είχε αναδημοσιεύσει και ο Ορθ.Τύπος. Εμάς μας το κοινοποίησαν μέσω της ιστοσελίδας μας στο Facebook και το αναδημοσιεύουμε.
Kύριε Δ/ντά
... Διά της παρούσης επιστολής μου επιθυμώ να απαντήσω εις το άρθρον της εφημερίδας σας, της 21ης Οκτωβρίου 2011 με θέμα ‘’Παλαιοημερολογείται έκαναν αγιασμό εις εγκαίνια Ινδουιστικού Κοινοβίου.’’ Εις το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται και το όνομά μου ότι: ετέλεσα αγιασμόν εις το εν λόγω κέντρο της Παιανίας συνοδευόμενος από τον Π.Γελάσιο. 
Η αλήθεια έχει ως εξής:
Στο κοινόβιο το Ινδουιστικό υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί Ορθόδοξοι πού διαμένουν εκεί. Επειδή δίπλα στο εν λόγω κοινόβιο ευρίσκεται το Ησυχαστηριό μας Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής, με εκάλεσαν οι εν λόγω Ορθόδοξοι να τους κυρήττω τον λόγο του Θεού. Με τήν ελπίδα τής ορθής κατήχησης τους και τηςεπιστροφής τους είς την Ορθόδοξον θέσην της αληθείας, τους επισκέφθηκα μερικές φορές. Έτσι λοιπόν προσκληθείς στα εν λόγω εγκαίνια προσήλθα. Σημειωτέον ότι τα εγκαίνια δεν ετελέσθηκαν εις το Ινδουιστικό κοινόβιο αλλά σε γυμναστήριο γιόγκα πλησίον της κεντρικής πλατείας της περιοχής. Πρέπει δε να τονισθεί ότι στα εν λόγω εγκαίνια ουδέποτε ετέλεσα αγιασμόν. Προσκληθείς υπό των ‘’Ορθοδόξων’’ δια να τους ευλογήσω εδιάβασα μόνον την ευχήν ‘’ όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον.’’ Όπως ευρίσκεται εις το Μικρόν Ευχολόγιον σελ.280 της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος Έκδοσις 1η 1988. 
Ταύτα δια την αλήθειαν αναφέρω και παρακαλώ δια την αναδημοσίευση της παρούσης επιστολής μου είς την εν λόγω εφημερίδα σας.

Ο Καθηγούμενος
Αρχιμανδρίτης Π.Ποιμένας
   Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του ηγουμένου της Μυρελαίου, τον κάλεσαν χριστιανοί Ορθόδοξοι οι οποίοι είναι ινδουιστές (διαμένουν στο άσραμ) να τους κηρύξει το Λόγο Του Θεού... και αυτός διάβασε ευχή εγκαινίων… προσκληθείς υπό των ‘’Ορθοδόξων’’. Προφανώς οι χριστιανοί αυτοί θα ήταν και παλαιοημερολογίτες διότι εμείς οι "νεοημερολογίτες" θεωρούμαστε ετερόδοξοι για τους υπερορθοδόξους παλαιοημερολογίτες!
   Για το πόσο χριστιανός μπορεί να είναι ένας οπαδός γκουρού και πολύ περισσότερο ο έγκλειστος σε άσραμ οπαδός θα αφήσουμε τον μακαριστό π.Αντώνιο Αλεβιζόπουλο1 να μας το περιγράψει: Όμως στις γκουρουιστικές κινήσεις ο Χριστός αντικαθίσταται από τον Γκουρού. Στην καλλίτερη περίπτωση ο Χριστός λογίζεται ένας Γκουρού του παρελθόντος, όχι σαν «ζωντανός δάσκαλος» και επομένως δεν μπορεί να βοηθήσει σε τίποτα. Για τον γκουρουϊσμό, ο Γκουρού ενσαρκώνεται για τη σωτηρία των μαθητών του. Κατά τα άλλα αποτελεί θεία πραγματικότητα. Γι' αυτό το Σατυαναντασράμ βγάζει το συμπέρασμα: «Επομένως, ο μόνος λόγος που ο Γκουρού διατηρεί την ατομικότητά του, αντί να συγχωνευθεί με το Απόλυτο, είναι επειδή τον χρειαζόμαστε» (Γιόγκα 7/80,σ. 4).
 Ο Γκουρού είναι «η πύλη προς το άπειρο»: «Ο σκοπός στην πνευματική ζωή, αδιάφορο για πια θρησκεία ή φιλοσοφία πρόκειται, είναι να φθάσει σε μια προσωπική αντίληψη της άπειρης πραγματικότητας, γνωστής σαν Θεός. Ο Γκουρού είναι η πύλη προς το άπειρο, μέσω της οποίας ο μαθητής μπορεί να περάσει» (Γιόγκα 4/80, σ. 4). Το ότι οι γκουρουιστικές ομάδες ανέχονται τους χριστιανούς, είναι γιατί τους κατατάσσουν στο «νηπιαγωγείο». Σε ένα όμως προχωρημένο πνευματικό στάδιο, πρέπει να εγκαταλείψουν τον Χριστό ή τη λατρεία του μόνου αληθινού Θεού γιατί οποίος έχει «βαθειά επίγνωση», όπως ο αληθινός μαθητής του Γκουρού, δεν έχει ανάγκη από σύμβολα, όπως λογίζεται ο προσωπικός Θεός!
Για τους γκουρουιστές … «Ο Χριστός δεν είναι μοναδικός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι ένας «Γκουρού, όπως... ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ράμα, ο Μαχαβίρ», οι οποίοι «εγκατέστησαν δίκτυα πνευματικής δύναμης σ' όλο τον κόσμο». Όμως τα «δίκτυα» αυτά «περιμένουν εκείνη τη στιγμή της εξέλιξης, όταν μια δύναμη θα ανυψώσει την ανθρωπότητα σε ένα ψηλότερο επίπεδο εξέλιξης», (Γιόγκα 4/80, σ. 4). Δεν είναι λοιπόν δυνατόν σε ένα χριστιανό, που θέλει να μείνει χριστιανός, να γίνει μαθητής ενός Γκουρού, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο προδίδει τη χριστιανική του ελπίδα, το ευαγγέλιο τού Χριστού και αυτόν τον ίδιο τον Κύριο».
   Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι οι οπαδοί των γκουρού που αποφάσισαν να ενταχθούν σε ένα ινδουιστικό κοινόβιο (άσραμ) δεν έχουν αλλά ούτε και επιθυμούν να έχουν, καμμιά σχέση με τον χριστιανισμό και τον Κύριο Ιησού Χριστό παρά μόνο υποτακτική σχέση στην αυθεντία του γκουρού και των δαιμονίων. Το ότι οι χριστιανοί ινδουιστές (!) κάλεσαν τον κ.Ποιμένα να τους κηρύξει τον …Λόγο Του Θεού δεν το πιστεύουμε. Αυτό που πιστεύουμε ότι έγινε είναι ότι οι παλαιοημερολογίτες της Μυρελαίου έπεσαν θύματα του γκουρουιστικού μάρκετινγκ το οποίο θέλει να παρουσιάζει ΚΑΙ χριστιανικό προσωπείο ώστε να προσηλυτίζει τους ορθοδόξους χριστιανούς στην πλάνη των δαιμονίων. Σε αυτή την παγίδα δεν θα έπεφτε ποτέ ένας Ορθόδοξος ιερέας, ακόμη και ο λιγότερο ενημερωμένος επί των αιρέσεων γνωρίζει τι σημαίνει ινδουισμός και Νεοεποχίτικη διδασκαλία.
   Αλλά και αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς των παλαιοημερολογιτών της Μυρελαίου ότι πήγαν προσκεκλημένοι υπό των χριστιανών γκουρουιστών να διαβάσουν ευχή. Αναρωτιόμαστε. Επιτρέπεται ιερέας φορώντας μάλιστα πετραχείλι να διαβάζει ευχή σε σύναξη ινδουιστών παρουσία μάλιστα των γκουρού; Διότι ποιος αμφιβάλει ότι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων ήταν ινδουιστές και αντίχριστοι; Δείτε λοιπόν τι λέει η ευχή «όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον» την οποία διάβασε ο παλαιοημερολογίτης ηγούμενος της Μυρελαίου:
 
   Είναι τραγική η διαπίστωσή μας περί της κατάπτωσης των παλαιοημερολογιτών οι οποίοι παρελαύνουν φορώντας ιερατική αμφίεση ευτελίζοντας την εικόνα της ιερωσύνης με κάθε τρόπο και σε κάθε τόπο αλλά και εξευτελίζοντας τους ιερούς Κανόνες για τους οποίους υπερασπίζοντάς τους υποτίθεται, έφτασαν έως σχίσματος στο νεώτερο παρελθόν. Δεν είναι δε τυχαίο το γεγονός ότι μετά από την εκούσια αποκοπή τους από την Εκκλησία Του Χριστού κατέληξαν μέχρι στιγμής σε 10-12 «εκκλησίες» αλληλοαναθεματιζόμενες οι περισσότερες μεταξύ τους.

1. http://www.egolpion.com/xristianoi_guru.el.aspx

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
14   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου