Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

  
1  
















Έναν πρωτοποριακό και σίγουρα εντυπωσιακό τρόπο βρήκε η Εκκλησία της Ρωσίας για να προσελκύσει τους πιστούς στην Ορθοδοξία.

Άνθρωποι που είναι πλέον αναγνωρίσιμοι στη Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Εκκλησία και δηλώνουν πόσο ωραίο είναι να είσαι Ορθόδοξος.
Στην εκστρατεία αυτή συμμετείχαν ηθοποιοί, τραγουδιστές, πυγμάχοι, ενώ ανάμεσα τους είναι και ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς.


Την πρωτοβουλία για την εκστρατεία αυτή που ονομάζεται «εμείς οι Ορθόδοξοι» την πήρε το Κίνημα Ορθόδοξης Νεολαίας «Soborno», το οποίο σύμφωνα με το ράδιο «Ηχώς» έχει ως σκοπό να προσελκύσει νέους στην Εκκλησία.

Ο Τομ Χανκς που πρόσφατα στράφηκε στην Ορθοδοξία, εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής της συζύγου του φαίνεται στην αφίσα και το κείμενο γράφει: « Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό και υπέροχο είναι να έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις στην εκκλησία και να σκέφτεσαι πάνω στα σοβαρά ερωτήματα που σου θέτει η ορθοδοξία και να σκέφτεσαι τις απαντήσεις που αυτή σου δίνει».

Η εφημερίδα Vzgliad.ru έχει υπολογίσει ότι το κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας θα ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 990.000 ευρώ).

Σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές, μετά την υπόθεση Pussy Riot και τις αναφορές στην πολυτελή ζωή του Πατριάρχη, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να «ξαναχτίσει την εικόνα της». Ταυτόχρονα, το Πατριαρχείο ακολουθεί αυτήν την πολιτική για να αυξήσει το βάρος του στη ρωσική κοινωνία

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι το γεγονός πως κανείς δεν ξέρει αν οι διάσημοι που χρησιμοποιούνται ως «διαφημιστές» της Εκκλησίας έχουν ερωτηθεί και φυσικά εγκρίνει την παρουσία των φωτογραφιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου