Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ !!! ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ Ή ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ... ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ;;;;

Νέο γλυκαντικό της Pepsi: Μίγμα Επικίνδυνων Καρκινογόνων Χημικών Ουσιών!!



Η PepsiCo αποφάσισε ότι η ασπαρτάμη – που είναι νευροτοξίνη - δεν έχει αρκετά γλυκή γεύση και έτσι δοκιμάζει τη χρησιμοποίηση ενός νέου μίγματος τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που θα διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη γεύση τους από το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.


Το νέο μίγμα είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από την εξαιρετικά τοξική ασπαρτάμη:  περιέχει  κάλλιο ακετοσουλφάμης ή εν συντομία  ace-K.

Σύμφωνα με το Termwiki το κάλλιο ακετοσουλφάμης ανακαλύφθηκε το 1967, και αποτελεί μία γλυκαντική ουσία με χαμηλές θερμίδες αλλά με 200 φορές παραπάνω γλυκύτητα από τη ζάχαρη...

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η PepsiCo με την ασπαρτάμη είναι ότι επηρεάζεται έντονα και αρνητικά από τις θερμές συνθήκες οι οποίες δημιουργούνται κατά τη μεταφορά των προϊόντων προτού δηλαδή αυτά καταφθάσουν στα μαγαζιά λιανικής..

Το 1998, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση του καλλίου ακετοσουλφάμης παρόλους τους γνωστούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το συγκεκριμένο χημικό χρησιμοποιοιείται συνηθέστερα σε τσίχλες, επιδόρπια με ζελατίνη και αρτοσκευάσματα σύμφωνα με το κέντρο συνηγορίας υπέρ της ασφάλειας τροφίμων στις Η.Π.Α (Center for Science in the Public Interest).

To κάλλιο ακετοσουλφάμης , ή ace-k αποτελεί μία χημική ουσία που έχει κατασκευαστεί στο εργαστήριο.. 

Το κάλλιο ακετοσουλφάμης μέσω ερευνών έχει κατηγορηθεί για καρκινογόνες ιδιότητες, αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της έρευνας αγνοήθηκε και μετέπειτα έρευνες δεν πραγματοποιήθηκαν προτού η ουσία εγκριθεί από την FDA (σ.σ. pentapostagma.gr «όλως τυχαίως»). 

Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους, το κάλλιο ακετοσουλφάμης αποδείχθηκε ότι τονώνει την έκκριση ινσουλίνης στον οργανισμό ενώ σε περαιτέρω μελέτες το κάλλιο ακετοσουλφάμης αποδείχθηκε περισσότερο επικίνδυνο για τους αρσενικούς αρουραίους από ότι για τους θυληκούς σχετικά με την τάση πρόκλησης καρκίνο..

Η συγκεκριμένη χημική ουσία αφήνει μία ισχυρή γεύση, πολύ πικρή και η Kraft Foods για να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μία έτερη χημική ουσία (sodium ferulate)..

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες γλυκαντικών χαμηλών θερμίδων. Στην πρώτη κατηγορία που ονομάζεται «υψηλή έντασης Γλυκύτητας» ανήκει και το ακεσουλφαμικό κάλιο (Ε950).

Ας δούμε όμως τι παρενέργειες έχει για τον οργανισμό το Ε950 ακεσουλφαμικό κάλιο
Γλυκαντικές ουσίες: Ε950-970
Οι πιο επικίνδυνες: Ε950 (ακετοσουλφαμικό κάλιο), Ε951 (ασπαρτάμη), Ε952 (κυκλαμικό οξύ), Ε962 (άλας ασπαρτάμης-ακετοσουλφάμης), Ε966 (λακτιτόλη).
-         Ενδεχόμενες παρενέργειες: ημικρανίες, αλλαγές στη διάθεση, ναυτία, διάρροιες, γαστρεντερικές διαταραχές.
-         Η ασπαρτάμη έχει συσχετιστεί με καρκινογένεση σε ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος.  -
Ασπαρτάμη και ακεσουλφαμικό κάλιο σε μαζική κυκλοφορία – διατροφικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων το οποίο επιμελώς για ακόμη μία φορά δυστυχώς συγκαλύπτεται και αποκρύπτεται...

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου