Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Πόλεμος" για το "πραξικόπημα"- Ο Μιχελάκης ζητά να παρουσιαστεί ο Μπεγλίτης στη Βουλή

Με επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ ζητά σύγκλιση της αρμόδιας Επιτροπής και ενημέρωσή της από τον ΥΕΘΑ αλλά κυρίως από τον πρώη ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη που ήταν...

...υπουργός την εποχή που δημιουργήθηκε το θέμα.

"Με την παρούσα επιστολή και υπό την ιδιότητά μου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σας παρακαλώ όπως συγκαλέσετε την Επιτροπή με σκοπό την ενημέρωσή της τόσο από τον νυν αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον τότε Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη" αναφέρει στην επιστολή του προς τον Μ. Βαρβιστιώτη ο κ. Μιχελάκης.

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε "Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι".

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου