Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εκτρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο μητρικής θνησιμότητας


 
Ενώ η «βιομηχανία εκτρώσεων» συνεχίζει να αναφέρει ότι η έκτρωση είναι ασφαλέστερη από τον φυσικό τοκετό (!!!), ολοένα και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι η έκτρωση αύξανει σημαντικά τον κίνδυνο μητρικής θνησιμότητας.


Μία νέα μελέτη σε δείγμα 463.473 γυναικών από τη Δανία για περίοδο έρευνας 30 ετών δείχνει ότι ο κίνδυνος θανάτου που επακολουθεί την έκτρωση στο πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά. Τα ποσοστά του αυξημένου κινδύνου αυξάνονται κατά 84 τοις εκατό έπειτα από 180 ημέρες έως και 39 τοις εκατό έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια(!!!)....

Ο κίνδυνος εμφανίζεται σημαντικά υψηλότερος για τις εκτρώσεις που πραγματοποιούνται έπειτα από τη παρέλευση 12 εβδομάδων εγκυμοσύνης, και κυμαίνεται από 331 τοις εκατό υψηλότερος από ότι ο φυσιολογικός τοκετός έπειτα από ένα χρόνο, έως και 141 τοις εκατό έπειτα από μία δεκαετία..

Οι δείκτες θνησιμότητας που σχετίζονταν με τον φυσιολογικό τοκετό εμφανίζονταν χαμηλότεροι ακόμη και σε σχέση με τους τρείς τύπους απωλειών τοκετού σε κάθε χρονιά της μελέτης.

Η μελέτη κατέδειξε επίσης έναν σημαντικά υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας που σχετιζόταν με τις ύστερες εκτρώσεις σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό για κάθε χρονική περίοδο που υπερέβαινε το ένα έτος..

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον David C. Reardon και την Priscilla K. Coleman του Ινστιτούτου Elliot και των Οικογενειακών Σπουδών και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Bowling Green της Πολιτείας του Ohio.

Οι ακαδημαϊκοί διερεύνησαν ιατρικά αρχεία και πιστοποιητικά θανάτου για το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού της Δανίας με έτος γέννησης μεταξύ του 1962 λαο του 1991 που βρίσκονταν εν ζωή το 1980. Δεν προσπάθησαν να συμπεριλάβουν συγκεκριμένες αιτίες θνησιμότητας. Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να συσχετίσουν τους δείκτες θνησιμότητας με τις πρώιμες εκτρώσεις (μετά το πέρας μόλις λίγων εβδομάδων κύησης), καθώς δεν υπήρχαν αρκετά αξιόπιστα επιστημονικά δεδομένα.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι οι προγενέστερες πληθυσμιακές μελέτες αναφορικά με τις μακροχρόνιες επιδράσεις της έκτρωσης στην υγεία των γυναικών απέτυχαν να λάβουν υπόψιν τους το «πληρές αναπαραγωγικό ιστορικό» των υποκειμένων τους.

Η έρευνα των Reardon και Coleman διόρθωσε αυτό το λάθος μέσω της διαγραφής των πολλαπλών τοκετών, και διερευνώντας μόνο τους δείκτους των πρώτων κυήσεων.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να συμπληρώσει τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης από Φινλανδικά δεδομένα, η οποία κατέδειξε στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις μεταξύτης έκτρωσης και του χαμηλού σωματικού βάρους των μωρών κατά τη γέννηση καθώςκαι με πρόωρους τοκετούς  σε μετέπειτα εγκυμοσύνες.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου