Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟ ! (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ)

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Νικολόπουλος, στη θέση του ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την παραίτηση του Ν. Νικολοπούλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, πρόσθεσε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μόλις χθες (ο κ. Νικολόπουλος) είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». «'Ανευ σημασίας», χαρακτήρισε την παραίτηση Νικολόπουλου ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι η μόνη αιτία της παραίτησής του είναι η πεποίθησή του «πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή». Την παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας υπέβαλε ο Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι μόνη αιτία της παραίτησής του είναι η πεποίθησή του «πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».
Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:
«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
'Απαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη, την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
'Απαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι' αυτό αγωνίζομαι».
Ανεξ.΄Ελληνες: Συνέβη το αδιανόητο
Στην ανακοίνωσή τους για την παραίτηση Νικολόπουλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν: «Σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης υπουργείου Εργασίας.
Έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η διαπραγμάτευση ήταν προεκλογικό παραμύθι που εγκαταλείπεται από την 1η ημέρα λειτουργίας της κυβέρνησης.
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο ελληνικός λαός με αμηχανία αλλά και με οργή αναρωτιέται ποιος κοροϊδεύει ποιόν και για πόσο ακόμα;
Είναι προφανές ότι ο κ. Νικολόπουλος επιβάλλεται να εξηγήσει πλήρως, άμεσα τι ακριβώς ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αποδέχτηκε η κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο.
Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτή είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.
Προειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Έλληνες γι’ αυτά που έρχονται. Η σημερινή εξέλιξη μας επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά.»
Πηγή: ΑΜΠΕhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/07/2012_451220

1 σχόλιο: