Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

... ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ;;;

«Ωμή» γαλλική παρέμβαση: «Βγάλτε κυβέρνηση υπέρ του ευρώ»

«Αναμφίβολα τα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της» απείλησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία... Θα ετίθετο εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σέβονταν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση αν και... ευχήθηκε «αληθινά η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Όλα αυτά σε απάντηση των όσων είπε την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα καταργήσει το μνημόνιο. «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σεβαστούν την δέσμευσή τους, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα είναι απεριόριστα πιο μπλεγμένη», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος υπουργός έκανε ακόμη ένα βήμα προς... τα εσωτερικά της Ελλάδας, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας μας. Παρότι η «επιλογή» ανήκει στους Έλληνες, όπως σημείωσε, θα ήταν κατά τον ίδιο «σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».

Και φυσικά δεν αρνήθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έχει προετοιμαστεί για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ! «Έχουν ίσως γίνει κάποιες σκέψεις εδώ κι εκεί, είναι πιθανό», αλλά πρόσθεσε πως «θα εργαστεί» προκειμένου να «αποφευχθεί το σενάριο αυτό», είπε.
Το να γίνει προετοιμασία ενός σχεδίου για μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα ήταν «διόλου λογικό».

Η Ελλάδα, επισήμανε, πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση διότι έχει προχωρήσει η «ολοκλήρωση» στην ευρωζώνη, «διότι δεν θέλουμε να υπάρξει φαινόμενο ντόμινο και διότι έχουμε ήδη δεσμεύσει πολλά χρήματα, 150 δισ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο στις 22 Μαΐου, ο Μοσκοβισί είχε ταχθεί εναντίον κάθε σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είχε επισημάνει ότι η ελληνική έξοδος θα προκαλούσε μια μετάδοση της κρίσης χρέους «η ένταση της οποίας δεν θα ήταν προβλέψιμη και ενδεχομένως ούτε ελέγξιμη», ενώ είχε τονίσει πως πρέπει να «γίνουν τα πάντα» ώστε να αναδειχθεί μετά τις εκλογές την 17η Ιουνίου μια ελληνική κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ του ευρώ και θα δεσμευτεί «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου