Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΒΡΕ ΕΜΠΑΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ;;;

«Μάχη για το έθνος, όχι για μένα»

Εθνικά χαρακτηριστικά στην εκλογική μάχη της Κυριακής δίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι οι εκλογές είναι για την πατρίδα και την Ελλάδα και όχι για τον ίδιο και την παράταξή του ή άλλο κόμμα, ενώ έθεσε και το μεγάλο, κατ' αυτόν...
διακύβευμα: «κυβέρνηση ή ακυβερνησία». Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τη φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα «ότι για εμάς το ευρώ δεν είναι φετίχ» και τον κατηγορεί ότι «τζογάρει» για το λόμπι της δραχμής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα συνομιλήσει με νεολαίους, αναφέρθηκε στην αποφασιστική σημασία των εκλογών και προσπάθησε να ενισχύσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα.

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για την Παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, δεν είναι εκλογές για κανέναν από εμάς. Είναι εκλογές για την Πατρίδα. Είναι εκλογές για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές «παίζονται», όπως είπε με έμφαση, ορισμένα διλήμματα, τα οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον των παιδιών και τις γενιές που έρχονται. Και στη συνέχεια έθεσε αυτά τα διλήμματα με κύριο το εξής: ευρώ και σταθερότητα, δηλ. παραμονή μέσα στο ευρώ, μέσα στην ομάδα της Ευρώπης ή δραχμή, απομόνωση και αστάθεια.

Παράλληλα κλιμακώνεται η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αξιοποιεί και τη δήλωση (στη ΝΕΤ το βράδυ της Τετάρτης) του κ. Τσίπρα ότι «για εμάς το ευρώ δεν είναι φετίχ» και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης τονίζει πως οι πολίτες θα του απαντήσουν την Κυριακή με την ψήφο τους.

«Την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι για εμάς το ευρώ δεν είναι ένα "φετίχ"» υποστηρίζει ο κ. Μιχελάκης και συνεχίζει: «Επιβεβαιώνει τέτοιες κρίσιμες ώρες ότι τζογάρει για το λόμπι της δραχμής. Και αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι. Την απάντηση στον κ. Τσίπρα θα δώσουν, την Κυριακή, με την ψήφο τους, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.Θα του πουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ και στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, αλλαγή πολιτικής, ανάπτυξη και κοινωνική Δικαιοσύνη».
Στο επιτελείο της Ν.Δ. επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την αναμέτρηση της Κυριακής, αλλά έμπειρο ανώτατο στέλεχος με πολυετή διαδρομή έλεγε χθες σε συνομιλητές του: «Οι εκλογές θα κριθούν αφού καταμετρήσουμε και την τελευταία ψήφο».
Εκτός όμως από τη συλλογιστική για μάχη έως τη λήξη της ψηφοφορίας, υπάρχει και ομάδα στελεχών και παραγόντων που επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προεξοφληθεί το αποτέλεσμα μιας εκλογής, ειδικά σε συνθήκες όπως τις σημερινές.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο επιτελείο του κ. Σαμαρά στη μοναδική ανοικτή κεντρική προεκλογική ομιλία που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος.

Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει με τη συγκέντρωση αυτή, για την οποία γίνεται ήδη μεγάλη κινητοποίηση, να κάνει επίδειξη ισχύος και ο κ. Σαμαράς θα ολοκληρώσει την προεκλογική περίοδο με την ομιλία του.
Ένα μεγάλο επιτελείο στελεχών εργάζεται για την προετοιμασία της συγκέντρωσης και της κινητοποίησης των οπαδών, ώστε να μεταδοθεί στο πανελλήνιο και το μήνυμα που δεν υπήρξε καθαρό έως τώρα: την αδιαμφισβήτητη αίσθηση της νίκης, όπως λέει κεντρικό στέλεχος.

Πάντα, μια μεγάλη συγκέντρωση, όσο και εάν οι εποχές έχουν αλλάξει, είχε τις επιπτώσεις της στην ψυχολογία τόσο των φίλων, όσο και των αντιπάλων. Και εάν η Ν.Δ. καταφέρει να τη «στήσει», τότε θα φθάσει στην κάλπη με ένα επιπλέον χαρτί. Επίσης, μεγάλο βάρος δίνεται από τη Ν.Δ. και στην μετακίνηση των ετεροδημοτών, παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Και σε αυτές τις εκλογές όμως, κάθε «μετακινούμενη» ψήφος είναί ιδιαιτέρως χρήσιμη και η Ν.Δ. έχει επενδύσει και σε αυτό το πεδίο, πιστεύοντας ότι έχει την αίσθηση πως πλεονεκτεί. Αυτή η σπουδή του «γαλάζιου» επιτελείου συνδυάζεται με την παλαιά πολιτική παράδοση που θέλει τους ετεροδημότες να αλλάζουν το κλίμα στις περιοχές καταγωγής τους.

Πρωθυπουργός ο αρχηγός πρώτου κόμματος
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το «παιχνίδι» των τελευταίων ημερών για το εάν θα πρέπει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι ο Πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα. Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. υπάρχει μεγάλη ενόχληση για τις τοποθετήσεις και τις συζητήσεις που κάνουν και «γαλάζια» στελέχη και ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με τη διακαναλική του συνέντευξη ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να ζητείται η ψήφος των πολιτών και να διατυπώνονται τέτοιες θεωρίες.

«Γιατί ψηφίζει για δεύτερη φορά ο λαός; Για να έχει Πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς και αυτό το επιχείρημα ενίσχυσε και ο στενός του σύμβουλος κ. Χρ. Λαζαρίδης.

«Είναι πολύ απλό. Όπου γίνονται εκλογές και πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας ο αρχηγός του πρώτου κόμματος παίρνει την εντολή. Και το προβλέπει και το Σύνταγμα μας. Αν κάποιος επιμείνει σε κάτι άλλο, προφανώς κάτι άλλο έχει στο μυαλό του κι ακόμα κι αν του το κάνεις το χατίρι θα σου πει κάτι τρίτο» είπε (Ρ/Σ Βήμα fm) με νόημα o κ. Λαζαρίδης.
 
ΠΗΓΗ:   http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_5825.html

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ΕΣΥ θα φύγεις με το ελικόπτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγεις πρώτος, αφού τους «χριστιανούς» τους έχει πάει 5-5 μη βγει πρώτη η αριστερά. Το θέμα είναι μετά τι θα απογίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή