Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!!

«Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα, δεν θα ζούσαμε αυτή την αβεβαιότητα»

Την επιτακτική ανάγκη για σχηματισμό φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει ότι εάν είχε διεξαχθεί το επίμαχο δημοψήφισμα, τον περασμένο Νοέμβριο, η Ελλάδα θα είχε γλιτώσει από την....
περιπέτεια που ζει τώρα. Μιλώντας στον Guardian, o Γιώργος Παπανδρέου είπε: «ελπίζω στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και επομένως να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο «σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά».

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και ένα μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει να επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και προσθέτει: «Με κάθε βήμα μέχρι στιγμής μπαλώνουμε το πρόβλημα. Το συνοθύλευμα αυτό πρέπει να τελειώσει».

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για ύπαρξη πολλών στερεοτύπων στην Ελλάδα. «Έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς για κάθε αναλυτή που θέλει να προβάλλει τη θέση του για την παγκόσμια οικονομία», λέει, προσθέτοντας πως «είναι πολύ εύκολο να λες ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα αλλά έχουμε δει και έχουμε ξαναδεί ότι κινδυνεύει το σύστημα. Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».

Ο ίδιος τονίζει ότι η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν υπήρχε «η διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».

«Έπρεπε να χρησιμοποιούμε τους χάρτες του Google Earth για να εντοπίσουμε τις πισίνες, να χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για φορολογήσουμε την περιουσία, καθώς δεν είχαμε μία δημόσια υπηρεσία ικανή να κάνει αυτά τα πράγματα», συμπληρώνει.

«Ό,τι και να έκανε η Ελλάδα οι αγορές δεν θα την αφήσουν ήσυχη μέχρι η Ευρώπη δει τις δικές της εσωτερικές αντιθέσεις» λέει, ενώ συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο το πιστεύει όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Αναφορικά με το φημισμένο δημοψήφισμα, λέει πως «από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσαμε για ένα δημοψήφισμα» και προσθέτει ότι αν ένα δημοψήφισμα είχε γίνει τότε θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα που βιώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη.
 
ΠΗΓΗ: http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_894.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου