Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΛΙΓΑΚΙ !!!

Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για το πρόβλημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών

Ο πρώην υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Α. Τσίπρα, λέγοντας πως λόγω της στάσης του δεν εκταμιεύτηκαν τα χρήματα που θα διατίθονταν για τα φάρμακα των καρκινοπαθών.

«Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα....

με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους».

Εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες, σημείωσε ότι «αν όλα δεν πάνε καλά, παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται».

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι οι πιο πολλοί ήταν αντίθετοι με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, ενώ «τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι' αυτόν».

«Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν χρήματα», πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Πού, όμως, θα τα βρουν, αφού λόγω ανεργίας οι εισφορές είναι λιγότερες και το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να βρει δανεικά; Οι μάσκες πέφτουν η μία μετά την άλλη».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι κατά τη θητεία του, παρουσιάστηκε πολλές φορές το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας «και το λύσαμε αμέσως», καθότι επρόκειτο για πολιτική και όχι υπηρεσιακή κυβέρνηση «και μπορούσαμε να κινηθούμε αποφασιστικά».

«Χθες πήραμε ως ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία να βοηθήσουν όλα τα κόμματα την υπηρεσιακή κυβέρνηση και λύση σύντομα θα υπάρξει», υπογράμμισε.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου