Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο 50χρονος στη Σπάρτη

09-06-2012 08:36:06


 Τα Ελληνικά Δικαστήρια που θα δικάσουν τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία Ρουμάνου κακοποιού, έκριναν ότι δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και τον αποφυλάκισαν με περιοριστικούς όρους. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ είναι από σήμερα ο Ευάγγελος Σιαμέτης. Ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιον με την εις βάρος του κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αφού παρέμεινε για έναν μήνα ακριβώς στα κρατητήρια της Ασφάλειας Σπάρτης, αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Το Βούλευμα υπ΄αριθμ. 28-2012 με πλειοψηφία 2-1 αποφυλακίζει τον Σιαμέτη και τον υποχρεώνει πέρα από την καταβληθείσα εγγύηση να παρουσιάζεται κάθε 1η και 16η του μήνα στις Αρχές χωρίς να έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα. Ο επιχειρηματίας βαρύνεται με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θα δικαστεί περίπου σε έναν χρόνο από σήμερα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που διατηρεί αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού στην Ε.Ο. Σπάρτης - Τραπεζοντής και οποίος νύκτα, στις αρχές Μαίου, πυροβόλησε για εκφοβισμό ενώ βρισκόταν υπο την ισχύ συναγερμού παραβίασης της επιχείρησής του. Την επόμενη ημέρα το πρωί διεπίστωσε ότι είχε πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα διαρρήκτη, που είχε χαρακτηριστεί σεσημασμένος εγκληματίας Ρουμανικής υπηκοότητας και κάλεσε την Αστυνομία. Συνελήφθη, απολογήθηκε και προφυλακίστηκε
Ο συνήγορος του Σιαμέτη Χρήστος Πλειώτας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου η οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, με βούλευμα, σήμερα 8/5/2012.

Ο κ Πλειώτας δήλωσε ικανοποιημένος για το τεκμηριωμένο σκεπτικό του βουλεύματος και κάλεσε κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, στο εξής, να ενεργήσει και να φερθεί με σύνεση και ηρεμία. Ο πελάτης του πλέον και με βούλευμα, δεν κρίνεται επικίνδυνος για την κοινωνία, βρίσκεται στο σπίτι του δίπλα στην συγκλονισμένη σύζυγό του.

Ο κ Πλειώτας σε συνέντευξη του στο notospress.gr οποία απαντά και στο ερώτημα «πόσο δύσκολο είναι να λειτουργούν συνήγοροι και δικαστές όταν μια υπόθεση εξελίσσεται μέσα σε ένα πλέγμα εγκληματικότητας, φόβου και ανασφάλειας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου