Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ... ΦΕΡΟΣΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ !!! ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ... ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΟΥ !!!

Βενιζέλος: Θα προτιμούσα να είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ


Για δίλημμα εάν η χώρα βαδίζει τον δρόμο της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης ή της αναδιοργάνωσης όρων της σύμβασης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ....

έκανε λόγο κατά την έναρξη της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Επισημαίνοντας ότι στις επικείμενες εκλογές ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ενώσει τον λαό, θα ζωντανέψει την οικονομία και θα αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας διεθνώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ.
"Ο μόνος χρόνος που διεκδικήσαμε φαίνεται να γίνεται δεκτός στην Ευρώπη. Μπορούμε να πετύχουμε παράταση και μέχρι το 2017 ώστε να γίνουν πιο φιλικά τα μέτρα για τον πολίτη χωρίς περαιτέρω θυσίες.
Τα έξι σημεία δεν τα παρουσιάζουμε μόνο στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση, αλλά και στο Παρίσι, στον Ολάντ, στους 27 ηγέτες και είναι έτοιμοι να στηρίξουν την προσέγγιση αυτή.
Αγωνιστήκαμε πολύ. Έπρεπε να υπογραφεί η σύμβαση και τώρα επαναφέρουμε αυτά που τους έχουμε πει. Ξέρουν ότι δικαιωνόμαστε στα επιχειρήματα που τους είχαμε αναπτύξει.
Στις εκλογές της 6 Μαΐου επικράτησε η ψήφος της οργής, της αγανάκτησης. Τώρα ήρθε η ώρα της λογικής. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ισχυροποιηθεί.
Θεωρούμε ότι πρέπει να σπάσει η πλαστή πόλωση που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν. Το σύστημα είναι πλέον πολυπολικό. Ο ριζοσπαστικός πόλος γίνεται κακό αντίγραφο του χθες. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ενώσει τον λαό, που θα αναθεωρήσει τη σύμβαση, κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ και που θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας διεθνώς", ανέφερε.
Ερωτηθείς αν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, επισήμανε ότι εισρέουν από τα δημόσια έσοδα. "Επειδή εξακολουθούμε να έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό, έχει μεγάλη σημασία να εκτελείται η δανειακή σύμβαση για να έρχονται στα χώρα. Διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα", υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε εκ νέου στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως το ύφος της ήταν απαράδεκτο και χαίρεται που αναγκάστηκε να ανασκευάσει.
Αναφερόμενος στο PSI, επισήμανε πως έχει καλέσει τις διοικήσεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και τους έχω πει πως με τις εγγυήσεις του EFSF να αγοράσουν νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. "Από αυτή την πρόταση μπορούν να επωφεληθούν και οι μικροομολογιούχοι", τόνισε.
Επισημαίνοντας πως το θέμα δεν είναι τι θα πάθουν οι άλλες χώρες αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά ότι η επίπτωση για την Ελλάδα θα είναι ακραία και τραγική.
"Αυτοί που παίζουν με τη φωτιά νομίζοντας ότι κρατούν στα χέρια τους πυρηνικό όπλο κρατούν κουτί με σπίρτα και μπορεί να βάλουν φωτιά στις ελπίδες και τα όνειρα του ελληνικού λαού", υπογράμμισε.
Επισήμανε πως πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή η παράταση του χρόνου προσαρμογής και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες περικοπές τον Ιούνιο. "Πρέπει να μεταθέσουμε τον χρόνο των αποφάσεων του Ιουνίου", υπογράμμισε.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει μετά λόγου γνώσεως σημείωσε, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει τσόντα κανενός.
"Πρέπει όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Τα άλλα κόμματα πρέπει να μιλήσουν πριν από τις εκλογές και όχι μετά. Τα κατά συνθήκην ψεύδη τα έχουμε παίξει και εμείς ως ΠΑΣΟΚ και το έχουμε πληρώσει. Όλα τα κόμματα το κάνουν", υπογράμμισε.
"Σέβομαι την οργή, την αγανάκτηση, την κριτική. Σέβομαι τους πολίτες που έδωσαν ψήφο σε άλλα κόμματα για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και ανήκουν στους κόλπους μας. Το ιστορικό ρεύμα υπάρχει. Δεν παραγνωρίζουμε τις παθογένειες, αλλά δεν γίνεται να μην δηλώσουμε την περηφάνεια μας για αυτό το ιστορικό ρεύμα από τον Ιωάννη Καποδίστρια έως τον Γιώργο Παπανδρέου", υπογράμμισε.
Επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή γιατί βρισκόμαστε μέσα σε ένα διεθνές ναρκοπέδιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε πως προσωπικά θα προτιμούσε να είχαμε αποφύγει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Το τραγικό ιστορικό είναι ότι έχει προσφύγει στο ΔΝΤ η Ευρωζώνη συνολικά. Γι' αυτό και η Κριστίν Λαγκάρντ μετέχει στο Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ", τόνισε.
Η πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, όπως σημείωσε, είναι ότι υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια άνεργοι που δεν προστατεύονται από συμβάσεις εργασίας.
Ερωτηθείς για τρίτο γύρο εκλογών, επισήμανε πως δεν απευθύνεται στον σωστό αποδέκτη. "Η χώρα είναι καταδικασμένη να κάνει συνεχώς εκλογές επειδή κάποιες δυνάμεις δεν μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση;", διερωτήθηκε.
"Οι συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων έπαψαν να υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοδυναμίας", σημείωσε αναφερόμενος στα debate.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου