Παρασκευή 25 Μαΐου 2012


Μόσχα στον... υπερθετικό βαθμό! Τα καλύτερα σημεία της μας αποκαλύπτονται...

Μοσχα στον... υπερθετικο βαθμο! Τα καλυτερα σημεια της μας αποκαλυπτονται...
Η Μόσχα, η πρωτεύουσα της Ρωσίας αποτελεί τόσο το πολιτικό, όσο και το πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη που τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό!

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ θα συναντήσετε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, θα βρείτε τα πιο ακριβά... φλιτζάνια καφέ και σύντομα το πιο κολοσσιαίο κτίριο στον κόσμο...

Η αρχαία πόλη αποτελεί έναν παράδεισο για τους λάτρεις της ιστορίας: παγκόσμιας κλάσης μουσεία, όπως αυτό των Καλών Τεχνών, γκαλερί, εκκλησίες με χαρακτηριστικούς τρούλους, νεοκλασικά κτίρια είναι μόνο μερικά από τα πάρα πολλά που έχετε να δείτε. Είναι ταυτόχρονα και μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Πρώην εργοστάσια και ερημικές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε ενδιαφέροντα underground clubs.

Η Κόκκινη Πλατεία η πιο κεντρική και πολυσύχναστη πλατεία της Μόσχας. Οι περισσότερες περιηγήσεις στη Μόσχα ξεκινούν από εδώ.


Ο περίτεχνος καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου (St. Basil ) με τον φωτεινό θόλο αποτελεί το χαρακτηριστικότερο σύμβολο της Μόσχας.




Το Crystal Island θα κατασκευαστεί σύντομα στη Μόσχα (2013). Μόλις 7,5 χλμ από το Κρεμλίνο, με επιφάνεια 2,5 εκατομμύρια τ.μ. και υψηλότερο σημείο στα 450 μέτρα. Έτσι λοιπόν δεν είναι απλώς ένα κτίριο, όσο μια πόλη μέσα στην πόλη, που θα περιλαμβάνει περίπου 30.000 κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους ακόμα και παγοδρόμιο. Ένα φιλόδοξο οικοδόμημα που αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο λόγω των κολοσσιαίων διαστάσεών του, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής.


Το Ιστορικό Μουσείο στην Κόκκινη Πλατεία.

Το Κρεμλίνο είναι το σύμβολο της πολιτικής εξουσίας της Ρωσίας. Βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία και μαζί αποτελούν μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο καθεδρικός ναός του Σωτήρος Χριστού (Cathedral of Christ the Saviour) βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Μόσχοβα. Με συνολικό ύψος 105 μέτρα είναι η ψηλότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο.


Το μετρό της Μόσχας, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα, μια τεράστια γκαλερί έργων τέχνης.  Κάθε σταθμός είναι διακοσμημένος μοναδικά, με έργα διάσημων Ρώσων καλλιτεχνών. Επιπλέον είναι το μετρό με τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στον κόσμο (πρώτο είναι το Twin Subway στο Τόκιο).


Το Moscow City είναι ένα σύμπλεγμα από γυάλινα κτίρια που έχουν εξελιχθεί σε επιχειρηματικό κέντρο στη Μόσχα. Όλο και περισσότερες εταιρίες εγκαθιστούν εδώ τα γραφεία τους. Μια βόλτα στην περιοχή επιβάλλεται για να κάνετε τα ψώνια σας, να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας. Τα τρεχούμενα νερά, το πράσινο, αλλά και τα πανέμορφα κτίρια θα σας γοητεύσουν.



Πηγή: coolaristo.blogspot.com
ΠΗΓΗ:    http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου