Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μια τεράστια τρύπα στην Κίνα οδηγεί στη... Νέα Υόρκη! Τολμάτε να πηδήξετε μέσα;


Θυμάστε που σαν παιδιά παίρναμε τα κουβαδάκια μας και ένα φτυάρι και καθόμασταν με τις ώρες στα χώματα, σκάβοντας και φτιάχνοντας πύργους;

Πόσες φορές προσπαθούσαμε -μάταια- να ανοίξουμε ένα τούνελ κατευθείαν κάτω από τη γη, για να βγούμε -ίσως- στη Μαγική Χώρα των Θαυμάτων;


Αρκετές, θα πω εγώ!
Τι είναι αυτή η τεράστια τρύπα;
Οι βερολινέζικη εταιρεία Topotek1 δείχνει να κρατά ζωντανές τις μνήμες αυτές, κατασκευάζοντας μια μεγάλη καταπράσινη τρύπα στο κέντρο ενός πάρκου στην Κίνα, για την πρόσφατη έκθεση «Xi'an International Horticultural Exposition».
Τι είναι αυτή η τεράστια τρύπα;
Το project φέρει την ονομασία «Big Dig» και αποτελεί έναν «ηχητικό» σύνδεσμο της Κίνας με τη Σουηδία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Πώς γίνεται αυτό; Οι επισκέπτες πλησιάζοντας στην «τρύπα» ακούνε ήχους από τις αγελάδες της Αργεντινής, από την κίνηση των δρόμων στη Νέα Υόρκη, από τη ναυτική ζωή της Στοκχόλμης αλλά και από τον κόσμο που πηγαινοέρχεται βιαστικά στο Βερολίνο!
Τι είναι αυτή η τεράστια τρύπα;
Ο σκοπός είναι οι ήχοι αυτοί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περαστικών, μεταφέροντάς τους τρόπον τινά μακριά από την Κίνα, πέρα από τον κήπο. Η τρύπα είναι απλώς ο δρόμος προς τη φανταστική τους έξοδο!
Ένα γυάλινο προστατευτικό, που διατρέχει περιμετρικά την τρύπα, αποτρέπει τους επισκέπτες από το να γίνουν... πολύ περίεργοι, πλησιάζοντας κοντά, ωστόσο θα ήταν καταπληκτικό αν υπήρχε η δυνατότητα »να κατεβούμε κάτω από τη γη και να βρεθούμε στην άλλη άκρη», λένε οι περισσότεροι επισκέπτες. Και αυτή είναι η αλήθεια!
Τι είναι αυτή η τεράστια τρύπα;

Τι είναι αυτή η τεράστια τρύπα;
Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου