Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πάτρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος για το μεταναστευτικό - Εξετάζουν και αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων

Πάτρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος για το μεταναστευτικό - Εξετάζουν και αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων  Θα πραγματοποιήσουν πορεία από τις Ιτιές με κατάληξη το κτίριο Λαδόπουλου
Σε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για το μεταναστευτικό, προχωρούν απόψε οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου των Ιτεών και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στου Λαδόπουλου.

Μάλιστα, οι κάτοικοι δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε κλείσιμο της Ακτής Δυμαίων, στο ύψος του Λαδόπουλου, κατά τη διάρκεια της αποψινής κινητοποίησης.
Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Ιτεών, Κώστας Δημητριάδης, δήλωσε ότι σκοπός της κινητοποίησης των κατοίκων είναι να ζητηθεί από το Συμβούλιο, που συνεδριάζει απόψε, η άσκηση κοινής και αποτελεσματικής πίεσης προς την Πολιτεία για την άμεση επίλυση του μεταναστευτικού.
Και αυτό γιατί οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος, μετά τη δολοφονία του Αθ. Λαζανά από τρεις λαθρομετανάστες Αφγανούς, βρίσκονται σε κατάσταση θυμού και αγανάκτησης, ζητώντας άμεσες λύσεις και όχι ημίμετρα, όπως χαρακτηριστικά λέγουν.
Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, στην αίθουσα του συλλόγου της Ανθείας.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα καθώς και άλλοι σύλλογοι της περιοχής, αλλά και επιτροπή κατοίκων από το Αρκτικό Διαμέρισμα, δήλωσαν την ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε και μια πρώτη συζήτηση για τα επόμενα βήματα του αγώνα των κατοίκων, όπου μεταξύ άλλων προτάθηκαν: Ο αποκλεισμός του λιμανιού, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά και η συνάντηση εκπροσώπων των κατοίκων με τα κόμματα.
Πάντως, όπως σημείωσε ο κ Δημητριάδης, τίποτα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και η κλιμάκωση του αγώνα των κατοίκων, θα γίνεται βήμα – βήμα.
Σε ψήφισμά της η επιτροπή αγώνα των κατοίκων ζητά :
- Να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Θανάση Λαζανά και να συλληφθούν οι ένοχοι.
- Να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
- Να ληφθούν μέτρα από τις αρχές για την αποκατάσταση της ασφάλειας.
- Να καταργηθούν νόμοι και συμφωνίες που συντηρούν και αυξάνουν το πρόβλημα.
- Να δεσμευτούν τα κόμματα στο θέμα της μετανάστευσης.
- Να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και,
- Να κάνουν το καθήκον τους η Πολιτεία, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.
ΠΗΓΗ:    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/129004 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου