Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !

“Μνημόνιο ή έξω απ' το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων


- Απειλούν με τη δόση του Μαϊου παρά το πράσινο φως της τρόικας

- “Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης”
- Άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ αμέσως μετά τις εκλογές
- Πρόεδρος Ευρωπαικού Συμβουλίου : Ή προχωράτε τά μέτρα ή διακόπτεται η χρηματοδότηση

Την ώρα που στο σύνολό τους πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, έρχεται η άμεση απειλή από επίσημα χείλη της ΕΚΤ, από το μέλος του Δ.Σ. Γεργκ Άσμουσεν που ξεκόβει κάθε περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης, διαμηνύοντας μάλιστα πως οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί θα σήμαινε πως η Ελλάδα υπογράφει οικειοθελή αποχώρηση από το ευρώ

“Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης” τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Handelsblatt”.

Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της ΕΚΤ παρεμβαίνει τόσο ξεκάθαρα και μάλιστα σε τέτοια χρονική στιγμή, αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές και το σαφές μήνυμα της κάλπης.

Ο κ. Άσμουσεν υπήρξε το δεξί χέρι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και η παρέμβασή του αυτή μπορεί εύκολα να θεωρηθεί παράλληλα και μήνυμα από τη Γερμανία, άλλωστε και ο ίδιος ο Σόμπλε, αλλά και η Καγγελάριος Μέρκελ έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις ότι μένουν στις έως τώρα δεσμεύσεις της Ελλάδας.
Επί της ουσίας το περιεχόμενο είναι το ίδιο.

Μάλιστα κάποιοι έστω και ανώνυμα επαναφέρουν θέμα μη καταβολής της δόσης του Μαϊου.

Μια ακόμη άμεση απειλή, παρά το πράσινο φως που έχει ανάψει η τρόικα.

Μια δόση που ουσιαστικά στο σύνολό της θα πάει στην αποπληρωμή ομολόγων και που στην περίπτωση που δεν καταβληθεί απειλεί να τινάξει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης στον αέρα.

newsit
ΠΗΓΗ:     http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_1779.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου