Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΕΙΠΑΜΕ ! "ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ" !

«Βουλιάζει η Ελλάδα, τραβάει και τα Σκόπια»!



Τα αποτελέσματα των ελληνικών κοινοουλευτικών εκλογών 2012 της περασμένης Κυριακής μόνο αδιάφορα δεν πέρασαν στα γειτονικά Σκόπια που αγωνιούσαν για την εκλογή νέας κυβέρνησης με την οποία ίσως προσπαθούσαν να έρθουν σε συνεννόηση ενόψει της διάσκεψης του ΝΑΤΟ στο Σικάγο αυτό το μήνα.

Οι Σκοπιανοί παρά τα όσα δήλωναν το προηγούμενο διάστημα και σας παρουσίασε μέρα με τη μέρα το pentapostagma.gr, δεν είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να προσεταιριστούν συμμαχική κάλυψη και στήριξη για να επιδιώξουν να μπουν στο ΝΑΤΟ έστω και δια της πλαγίας οδού και παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο, όμως πάντα ήλπιζαν σε πιθανή συνεννόηση με την ελληνική πλευρά ή, μάλλον σε υποχωρητικότητά της.

Ετσι, με τα αποτελέσματα των κυριακάτικων εκλογών οριστικοποιημένα και την ανύπαρκτη πιθανότητα άμεσης συγκρότησης νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με το focus η πλευρά της ΠΓΔΜ νοιώθει πως εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες που έτρεφαν για νέες συνομιλίες σχετικά με το θέμα του ονόματος και πιθανή σύγκλιση απόψεων ενόψει Σικάγου-ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει τον άκρως …απαισιόδοξο τρόπο με τον οποίο είδαν τα ελληνικά εκλογικά αποτελέσματα οι Σκοπιανοί, εμ χαρακτηριστικό τον τίτλο «Η Ελλάδα βουλιάζει στην πολιτική αβεβαιότητα και τραβάει την ΠΓΔΜ μαζί της» με τον οποίο κυκλοφόρησε την επομένη των εκλογών η εφημερίδα Ουτρίνσκι Βέσνικ. Η ίδια εφημερίδα, άλλωστε, σημειώνει και τις σχετικές δηλώσεις του άλλοτε υπουργού άμυνας των Σκοπίων Ντένκο Μαλέσκι ο οποίος ανέφερε: «Οι στρατηγικοί μας στόχοι, οι υποψηφιότητες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αναβάλλονται επ’ αορίστω!»

pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

  1. Μην ανησυχείτε! Τώρα με τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση (ότε και αν) δε θα παραχωρήσουμε μόνο την ονομασία Μακεδονία, αλλά και την περιοχή. Απ' ό,τι φαίνεται, τα σκοπιανά ΜΜΕ δεν είναι ενημερωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή