Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Δείτε εδώ τα πιο ...ατελείωτα ποτάμια του κόσμου!

Δειτε εδω τα πιο ...ατελειωτα ποταμια του κοσμου!
Δείτε φωτογραφίες από τα 3 μεγαλύτερα (αλλά και πανέμορφα) ποτάμια της γής!


Ο Νείλος
Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Αφρικής, αλλά και στον κόσμο. Πηγάζει νότια του Ισημερινού και ρέοντας προς Βορρά δια μέσου της βορειοανατολικής Αφρικής εκβάλλει στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει μήκος 6.648 περίπου χιλιόμετρα και αποστραγγίζει έκταση που υπολογίζεται σε 3.349.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η λεκάνη του καταλαμβάνει τμήματα της Τανζανίας, του Μπουρούντι, της Ρουάντα, του Ζαίρ, της Κένυα, της Ουγκάντα, της Αιθιοπίας, το μεγαλύτερο τμήμα του Σουδάν και το καλλιεργούμενο μέρος της Αιγύπτου.Ο Νείλος σχηματίζεται από τρία κύρια υδάτινα ρεύματα, τον Κυανού Νείλου(Αμπάι) και τον Άτμπαρα, που ρέουν από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας, και τον Λευκό Νείλο, που πηγάζει στις λίμνες Βικτωρίας και Αλβέρτου.





Ο Αμαζόνιος
Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το συνολικό του μήκος είναι 6.840 χιλιόμετρα ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος Νείλος, έχει μήκος 6.695 χιλιόμετρα.Ο Αμαζόνιος είναι επίσης ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το Νείλο. Η μέση παροχή του ανέρχεται σε 219.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Υπολογίζεται ότι το 1/5 τού συνόλου του γλυκού νερού που κυκλοφορεί πάνω στην επιφάνεια της γης μεταφέρεται απ' τον Αμαζόνιο.Το εμβαδόν της λεκάνης απορροής του είναι 6.915.000 τετραγ.χιλιόμετρα.Το όνομα «Αμαζόνιος» το έδωσε ο Ισπανός κατακτητής Φρανθίσκο ντε Ορελάνα (Francisco de Orellana), ο οποίος διέπλευσε τον ποταμό το 1541-1542. Στην πορεία του συνάντησε φυλές με γυναίκες που πολεμούσαν και για τον λόγο αυτό του έδωσε το όνομα «Αμαζόνιος».




O Yangtze
Ο ποταμός yangtze είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στην Κίνα και ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο .Εχει μήκος 6300 χιλιόμετρα και ρέει από τα δυτικά στα ανατολικά για να καταλήξει στην Ανατολική θάλασσα της Κίνας .


Πηγή:lonelyplanet.com
ΠΗΓΗ:     http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=5297

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου