Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ !!!

Ολη η αλήθεια για την υπόθεση αρπαγής παιδιών που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Σαν σήμα κινδύνου ήρθε στα γραφεία του tromaktiko το παρακάτω μήνυμα: «Στην περιοχή Γαλατσίου εδώ και κάποιες μέρες έχουν ακουστεί κάποια περιστατικά αρπαγής μικρών παιδιών και ληστειών. Από τις πληροφορίες που μαζεύτηκαν...από παθόντες κυκλοφορεί μια συμμορία με 4 αυτοκίνητα (2 μαύρα και 2 κόκκινα) και αρπάζουν μικρά παιδιά από παιδικές χαρές ακόμα και από αυλές ή πιλοτές». Η σοβαρή αυτή πληροφορία δεν θα μπορούσε να μην ερευνηθεί ως όφειλε από τους ρεπόρτερ του blog μας. Η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε το γεγονός ότι αν συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό θα είχαμε ήδη ενημέρωση τόσο από την Ασφάλεια, όσο όμως και από το Χαμόγελο του Παιδιού που αναλαμβάνει ανάλογες υποθέσεις. Φαίνεται όμως πως κάποιοι απλά επιθυμούν μέσα στο είδη υπάρχον κλίμα οικονομικής τρομοκρατίας, να μας τρομοκρατούν και στο αν θα βγούμε από το σπίτι μας‼! Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή να έχουν κλειδώσει κυριολεκτικά τα παιδιά τους μέσα στα σπίτια. Η αλήθεια είναι πως πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει να αναφέρουμε τα γεγονότα ως έχουν και όχι όπως θα ήθελαν κάποιοι να είναι…

Για του λόγου το αληθές, επικοινωνήσαμε πρώτα με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γαλατσίου κύριο Φώτη Γραικούση ο οποίος διέψευσε τις φήμες για τις αρπαγές παιδιών όχι μόνο στην περιοχή του Γαλατσίου αλλά και στις γειτονικές περιοχές.

Είναι γεγονός όμως πως κάποια περιστατικά κυρίως επειδή οι παθόντες πέφτουν και θύματα εκβιασμού, να μην γίνονται πάντα αντιληπτά από την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία και με τον κύριο Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος έχοντας ακούσει και ο ίδιος πως κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό τέτοιες φήμες, ζήτησε την βοήθειά μας προκειμένου να δημοσιεύσουμε τα παρακάτω λόγια και να καθησυχάσουμε τον κόσμο:

Κ. Γιαννόπουλος Πρόεδρος Χαμόγελο του Παιδιού«Εμείς επειδή μπορεί κάποιες οικογένειες να μας πάρουν τηλέφωνο εμπιστευτικά σας ενημερώνουμε με πλήρη γνώση πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά απόπειρας αρπαγής παιδιών, συγκεκριμένα δύο, ένα στην Ηλεία και ένα στο Περιστέρι, τα οποία μας ανησύχησαν μεν, αλλά δεν παύουν να είναι μεμονωμένα και για συγκεκριμένους λόγους και τα οποία έγιναν εδώ και καιρό. Δεν έχουμε καμία άλλη ένδειξη ότι συμβαίνει συστηματικά κάτι τέτοιο. Ακούσαμε να λένε πως βρίσκουν σκοτωμένα παιδιά, πως τα απαγάγουν και τα βάζουν σε αμάξια και πολλές άλλες παραφιλολογίες με αποτέλεσμα κάποιοι ακόμα και να κλειδαμπαρώσουν τα δικά τους παιδιά μέσα στα σπίτια. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει! Όποιος έχει να καταγγείλει κάτι ουσιαστικό μπορεί να καλέσει στην γραμμή μας 116000 και να μας αναφέρει σοβαρά και αληθινά γεγονότα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα να βρεθούμε δίπλα σε όποια οικογένεια το έχει ανάγκη. Τα δυο μεμονωμένα περιστατικά δεν έχουν να κάνουν καθόλου με την φημολογία των ημερών για παιδιά που τα παίρνουν με αυτοκίνητα, τους ξυρίζουν τα κεφάλια ή τα σκοτώνουν! Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το αναπαράγουν χωρίς να μας ρωτήσουν. Όποιος δεν έχει κάτι τεκμηριωμένο να μην το αναφέρει, γιατί τρομοκρατεί τον κόσμο. Σας λέω έγκυρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε για αρπαγές παιδιών ούτε για φόνους σε καμία περιοχή. Φτάνει πια με αυτή τη τρομοκρατία»!

Με τα λόγια αυτά του κ. Γιαννόπουλου αλλά και την επιβεβαίωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με σιγουριά μπορούμε να ενημερώσουμε πως δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλουμε τα παιδιά μας που είδη ταλαιπωρούνται αρκετά από τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας.
M.A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου