Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!! ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ... ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ! ΤΑ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ !!! ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Στοιχεία- σοκ: Όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα πάσχουν απο.... παιδική κατάθλιψη! Δραματική αύξηση και στις μαθησιακές δυσκολίες

Κοινωνία

Κι όλα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης

Στοιχεία- σοκ: Όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα πάσχουν απο.... παιδική κατάθλιψη! Δραματική αύξηση και στις μαθησιακές δυσκολίες Κι όλα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης
Όπως επισημάνθηκε στο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο η κρίση έχει προκαλέσει τρομερή αύξηση της παιδικής κατάθλιψης. Η νέα γενιά στην Ελλάδα έχει «τραυματιστεί» περισσότερο από τους ενήλικες και η παιδική κατάθλιψη έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία- σοκ των ειδικών εκτός από την κατάθλιψη έχουν αυξηθεί και οι μαθησιακές δυσκολίες λόγω κρίσης!

Τα προβλήματα εμφανίζονται σε παιδιά ανέργων και φτωχών οικογενειών που δεν έχουν χρήματα να τους παρέχουν ούτε τα απαραίτητα.
Σε πρώτο στάδιο, παιδίατροι των δημόσιων νοσοκομείων διαπίστωσαν ότι οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 12% (!), ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν συμπτώματα όπως έντονοι πονοκέφαλοι, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα.
Τις περισσότερες φορές μάλιστα οι πόνοι δεν οφείλονται σε κάποια ασθένεια, αλλά στην κακή ψυχολογία των παιδιών.Η εικόνα του πατέρα που επιστρέφει στο σπίτι και ανακοινώνει ότι έχασε τη δουλειά του και ξαφνικά η οικονομική ευμάρεια της οικογένειας αποτελεί παρελθόν φαίνεται ότι «τραυματίζει» τις παιδικές ψυχές, αναφέρθηκε στο συνέδριο.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στους εφήβους, στους οποίους μάλιστα είναι ακόμα πιο δύσκολο να διαπιστωθεί, αφού οι περισσότεροι γονείς παραβλέπουν τα συμπτώματα και ρίχνουν τις περίεργες συμπεριφορές στην «δύσκολη εφηβεία».
«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα», έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος … και δυστυχώς δεν είχε άδικο.
ΠΗΓΗ:     http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127362

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου