Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΗ ... ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !!!

Ευρώπη: Προωθείται η ευγονική ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα!!



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκέπτεται σοβαρά την καθιέρωση της δολοφονίας των εμβρύων με σύνδρομο Down ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα!!

Στην υπόθεση Kruzmane εναντίον της χώρας της Λετονίας, η μητέρα ενός κοριτσιού με σύνδρομο Down ισχυρίζεται ότι απορρίφθηκε το αίτημα της για προγεννητική εξέταση για την συγκεκριμένη πάθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της το 2001.

Η Kruzmane ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο της προγεννητικής φροντίδας και ότι η πρόσβαση σε αυτήν διασφαλίζεται από το θεμελιώδες δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής και της οικογενειακής ζωής..
Όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιου τύπου υποθέσεις, τα στοιχεία δεν είναι αρκετά σαφή. Η Krūzmane, η οποία ήταν 40 ετών εκείνη τη περίοδο, συμβουλεύτηκε έναν γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Ο γιατρός της την παρέπεμψε σε ειδικό για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες προγεννητικές εξετάσεις, αλλά δεν επέμεινε στην ιατρική/συμβουλευτική γραμμή του, αμέλεια για την οποία τιμωρήθηκε με σχετικό πρόστιμο.

Παρόλα αυτά, μία αστυνομική έρευνα που ακολούθησε έριξε άπλετο φως στα πραγματικά γεγονότα: η Kruzmane δεν πραγματοποίησε τις ειδικές εξετάσεις και επίσης δεν ενημέρωσε τον γιατρό της ότι και το πρώτο παιδί της έπασχε από συγγενή γενετική διαταραχή.

Έπειτα από την εξάντληση όλων των νομικών δυνατοτήτων στη Λετονία, η Krūzmane στράφηκε προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κριτική που ασκείται είναι έντονη και δικαιολογημένη: το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει εάν η ευγονική είναι θεμελιώδες δικαίωμα...

Μία πιθανώς θετική απόφανση και απόφαση μπορεί να κατοχυρώσει ένα θεμελιώδες δικαίωμα στην έκτρωση εξαιτίας μίας πιθανής αναπηρίας η οποία ανιχνεύεται μέσω ειδικών προγεννητικών εξετάσεων!!!!

Οι ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών με σύνδρομο Down έχουν φτιάξει έναν διαδικτυακό τόπο (Stop Eugenics Now) όπου εκφράζουν την αντίδρασή τους σε αυτή την παράλογη πρόθεση .
Υποστηρίζουν πολύ σωστά ότι:
“Η αναγνώριση του τερματισμού της ζωής των παιδιών με σύνδρομο Down πριν κάν έρθουν στον κόσμο - ως ανθρώπινο δικαίωμα - αντιστοιχεί στον στιγματισμό μίας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων βάσει μονάχα του γονιδιώματος τους. Η πιθανότητα μιάς θετικής απόφασης δημιουργεί την ολοκληρωτική άρνηση της ανθρώπινης φύσης των ατόμων με αναπηρία και δημιουργεί επίσης τις νομικά κατοχυρωμένες βάσεις για τον αφανισμό τους’’.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου