Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ... ΚΟΤΣΙΑ !!!

Τι απάντησε ο Πικραμμένος σε Μέρκελ για το δημοψήφισμα


Τη σημαντικότητα της εντατικής προετοιμασίας για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώ θεωρεί το θέμα Μέρκελ και δημοψήφισμα "λήξαν".

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε

Μια ημέρα μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το τηλεφώνημα της Άγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο οποίο η ίδια φέρεται να του πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επιχείρησε να κατευνάσει το κλίμα με δήλωση του.
"Το θέμα εξαντλήθηκε την Παρασκευή και αυτό που είναι σημαντικό είναι να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι στη Σύνοδο Κορυφής" δήλωσε ο κ. Πικραμμένος.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος - παράλληλα με τις εκλογές - για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
"Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς", δήλωσε η εκπρόσωπος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ωστόσο, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.
Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου είχε ως εξής:
"Η Άνγκελα Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη".
Το θέμα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου