Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ... ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 'Η ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 'Η ΣΤΗ Ν.Δ. ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ;;;

Γιάννενα:Κατηγορούν καθηγητή, ότι πρότεινε σε φοιτητές να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή!


Διαβάστε τι γράφει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
Kαθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι προέτρεψε φοιτητές...
να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή! Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, κατηγορεί καθηγητή για «φασιστικές αντιλήψεις και καθηγητική αυθαιρεσία, κάνει αναδρομές σε εποχές που η τακτική αυτή επιβλήθηκε στην κοινωνία και υπενθυμίζει ότι στην Ήπειρο των Αγώνων ενάντια στο Ναζισμό, δεν είναι δυνατόν καθηγητής Πανεπιστημίου να εκφράζει τέτοιες απόψεις δημοσίως».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που διαβάζουμε στο dete.gr:
«Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλουν πως μετά το τέλος του μαθήματος, ο καθηγητής προέτρεψε τους παρευρισκόμενους στο αμφιθέατρο να ψηφίσουν «αντιμνημονιακά», να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή...!

Η απαράδεκτη αυτή δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών, που βρέθηκαν να ξαναζούν όσα τους έλεγαν οι γονείς τους για τις εποχές που η «έδρα» γινόταν άμβωνας φασιστικών και εθνικοφρόνων κηρυγμάτων και η καθηγητική αυθαιρεσία επιβαλλόταν με τη βοήθεια της χωροφυλακής και της στρατιωτικής αστυνομίας.

Είναι απαράδεκτο να μπολιάζεται η νεολαία με το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Δεν είναι δυνατόν στην Ήπειρο του Κομμένου, της Μουσιωτίτσας και της Κρυοπηγής, κάτω από τους Λιγκιάδες που κάηκαν από τη Βέρμαχτ, δίπλα στην πλατεία Μαβίλη όπου οι ναζί συγκέντρωσαν τους Εβραίους της πόλης για να τους στείλουν προς εξόντωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να προπαγανδίζεται η υπερψήφιση των νοσταλγών του Χίτλερ και του Ρούντολφ Ές...

Παραβλέπουμε τη ρηχότητα της ενδεδυμένης με την πανεπιστημιακή αυθεντία πολιτικής σκέψης που βαφτίζει «αντιμνημονιακούς» τους υπερασπιστές της εργοδοσίας απέναντι στους απεργούς της Χαλυβουργίας, και «αντισυστημικούς» τους κολλητούς των ΜΑΤ, για να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για το μεγαλειώδες έργο της απερχόμενης υπουργού παιδείας: Συγχαρητήρια, με το νόμο για την κατάργηση του ασύλου, τη στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος, τις απειλές για το κόψιμο της χρηματοδότησης και τις εκλογές-παρωδία, κάνατε ότι μπορούσατε για να γυρίσετε το Πανεπιστήμιο στα χρόνια της Χούντας. Μονό που όπως τότε, έτσι και τώρα, την τελευταία λέξη θα την πουν τα κινήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Και κάτι τελευταίο: Κύριε καθηγητά, συγχωρήστε μας την αυθάδεια, αλλά στις 6 του Μάη θα κάνουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.!»
newsit
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_2571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου