Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !

Η λαμπρότερη πανσέληνος του 2012


Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο....

τη στιγμή που η πανσέληνος ήταν στην κορύφωσή της (Pics)

Η μεγαλύτερη και λαμπρότερη πανσέληνος του χρόνου έκανε την εμφάνισή της τη νύχτα του Σαββάτου, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα σε όσους την παρακολούθησαν ανά τον κόσμο.
Το φεγγάρι εμφανίστηκε 14% μεγαλύτερο και 30% πιο φωτεινό, καθώς πέρασε 221,802 μίλια από τη Γη, πολύ πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Η απόστασή του από το πλανήτη μας ποικίλλει, διότι ακολουθεί μία ελλειπτική τροχιά και όχι κυκλική.


Το σημείο στο οποίο ο δορυφόρος μας πλησιάζει περισσότερο τη Γη ονομάζεται περίγειο και εκείνο στο οποίο βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν λέγεται απόγειο.
Καθώς η Σελήνη ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τον πλανήτη μας σε περίπου 27,3 ημέρες, κάθε μήνα έχουμε ένα ''περίγειο'' και ένα ''απόγειό'' της.


Οι ειδικοί είχαν εκφράσει φόβους για άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ενώ οι εικασίες για αύξηση της εγκληματικότητας χαρακτηρίστηκαν ως γραφικές.
Ο Dr. Robert Massey, της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας δήλωσε ότι: ''το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που μπορούσε να γίνει αντιληπτό με γυμνό μάτι''.


''Η πανσέληνος έχει συνδεθεί, ατυχώς, με την ύπαρξη παράξενων συμπεριφορών και αυτό είναι μία αναλήθεια, η οποία της έχει προσδώσει ένα δραματικό χαρακτήρα'' τονίζει ο Scott Lilienfeld, ψυχολόγος σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Γης παρακολούθησαν το εκπληκτικό θέαμα και γοητεύθηκαν από το χρώμα και τη φωτεινότητα του φεγγαριού.





news247
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/2012_3854.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου