Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΘΑ 'ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ .... ΒΑΡΕΛΙΟΥ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ !!!

Οι εκλογές «κλειδί» για την παραμονή στην ευρωζώνη


«Οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης»

Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις εκλογές της...
Κυριακής, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, στην πρώτη συνέντευξή του σε ευρωπαϊκή εφημερίδα μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στη συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος εστίασε στην ανάγκη να αλλάξει η μονόπλευρη συντηρητική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης και αναφορικά με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην παρασυρθούν από τις «σειρήνες» του φασισμού και να στηρίξουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

«Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις που με ανησυχούν. Μια από αυτές είναι ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ ότι κι αν συμβεί. Η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχουν λόγο να μας θέσουν εκτός. Αλλά υπάρχει ένα σύστημα που αποτελείται από πολλές χώρες, κόμματα και κυβερνήσεις και μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με γεγονότα που να είναι ανεξέλεγκτα», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος δεν διστάζει να αναφερθεί και στην άνοδο της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι είναι «άτοπο και κρίμα άνθρωποι που είναι απεγνωσμένοι και θυμωμένοι, που είναι άνεργοι και έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους να πείθονται από τέτοιες πολιτικές». Και σημειώνει πως θα είναι λάθος οπαδοί του νεο-ναζισμού να βρεθούν στην Βουλή των Ελλήνων και «είναι κρίμα άνθρωποι πικραμένοι και απελπισμένοι, που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή είναι άνεργοι, να παρασύρονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».

Μιλώντας και σε προσωπικό επίπεδο, αναγνώρισε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, παραδεχόμενος ότι και δικοί του συγγενείς με προσόντα δεν μπορούν να βρουν εργασία. Η προσπάθειά του όμως, προσθέτει, είναι να πείσει αυτούς τους απογοητευμένους ότι πρέπει ξανά να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ.


Τέλος, κάνει λόγο για «ανατροπή των κανόνων της ιστορίας», καθώς η κρίση αποτελεί για πολλούς σαν τον ίδιο, με τα όνειρα και το όραμα της πολιτικής αντίθεσης στη χούντα, ένα τεράστιο σοκ.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έβλεπα αυτό. Η γενιά μου μεγάλωσε πιστεύοντας ότι κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα. Ενώ τώρα εδώ και χρόνια τα πράγματα χειροτερεύουν και η απόσταση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεγαλώνει. Είναι μια πολύ δύσκολη εμπειρία. Η ευθύνη και η αγωνία είναι τεράστιες», καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
protothema
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_6228.html

1 σχόλιο:

  1. Έχεις που έχεις αυτό το «εκτόπισμα», αν λες και τέτοια πράγματα τότε θα φτάσεις ακόμα πιο γρήγορα στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή