Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΣΡ: Ίση προβολή κομμάτων και της Χρυσής Αυγής


Διαβάστε τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΣΡ για το χρόνο προβολής των κομμάτων από τα κανάλια

"Καμία ελαστικότητα δεν θα υπάρξει στην εφαρμογή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σε ότι αφορά το χρόνο των κομμάτων", τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, ακόμα και για τη Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Λασκαρίδης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με το "κατά πόσο θα πρέπει να προβάλλονται οι απόψεις της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι οι θέσεις του κόμματος είναι μισαλλόδοξες και ως εκ τούτου έρχονται σε αντίθεση με άλλες διατάξεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας" (απαγορεύεται η προβολή τέτοιων απόψεων), ανέφερε ότι το άρθρο αυτό αφορά στους λειτουργούς του Τύπου και τους υπαλλήλους των τηλεοπτικών σταθμών, όχι στα πολιτικά κόμματα.
Τα πολιτικά κόμματα μπορούν εκ του νόμου να προβάλλουν τις όποιες απόψεις έχουν και τα περαιτέρω είναι στην κρίση του ελληνικού λαού.
Το Συμβούλιο θα ελέγξει με την ίδια αυστηρότητα όποιον τηλεοπτικό σταθμό δεν αποδώσει στα κόμματα που εξελέγησαν από τις πρόσφατες εκλογές, το χρόνο που τους αναλογεί, βάσει του εκλογικού ποσοστού που πήραν. Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή πήρε άλλωστε το 7% των ψήφων.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου