Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, "ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" !

Μπλοκαρισμένα στο Υπ. Οικονομικών πρόστιμα 2,3 δισ. ευρώ


Διαβάστε για την επιτροπή που είχε συσταθεί για ταχεία επίλυση διαφορών....

αλλά δεν λειτούργησε ποτέ

Φορολογικά πρόστιμα τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ έχουν μπλοκάρει σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία συστάθηκε πριν 10 μήνες για να επιταχύνει την είσπραξη των οφειλομένων προς το Δημόσιο.
Πρόκειται για την Επιτροπή Α70, που έχει στόχο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων.
Ωστόσο, η επιτροπή δεν λειτούργησε από σύσταση της, με αποτέλεσμα όσοι δεν ήθελαν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους ή ακόμη και να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, όπου θα έπρεπε να καταβάλλουν το 50% του προστίμου, προσέφευγαν στην επιτροπή γνωρίζοντας ότι δεν λειτουργεί.
Η επιτροπή που προβλεπόταν να εξετάζει φορολογικές διαφορές άνω των 300.000 ευρώ δεν συγκροτήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, επειδή δεν βρέθηκαν πρόθυμοι δικαστές να συμμετάσχουν, καθώς οι δύο θέσεις είναι άμισθες.
Έτσι, όσοι δεν ήθελαν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους ή ακόμη και να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, όπου θα έπρεπε να καταβάλουν το 50% του προστίμου, προσέφευγαν στην επιτροπή, γνωρίζοντας ότι δεν λειτουργεί. Μεταξύ αυτών που εκμεταλλεύθηκαν το κενό περιλαμβάνεται επιχείρηση στην οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ.
Το θέμα έθεσαν και στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η επιτροπή στελεχώθηκε πρόσφατα και αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει.
Πάντως, χρήματα στο δημόσιο ταμείο από τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα αργήσουν να εισρεύσουν, αφού σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι διαφωνήσουν με την απόφαση της επιτροπής μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου