Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΝΝΟΥΛΑ ;;;

Αννα Διαμαντοπούλου: Ηττήθηκε η Κεντροαριστερά στις 6 Μαΐου

Πολιτική

Η πρώην υπουργός με άρθρο της επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά άρθρα
Διαμάχη Σκανδαλίδη - Διαμαντοπούλου για την έδρα στην Α΄ Αθήνας
Επίθεση σε Άννα Διαμαντοπούλου: «Έχετε θράσος να έρχεστε εδώ. Είστε όνειδος» - Συνεχείς αποδοκιμασίες πολιτικών - Video
Αννα Διαμαντοπούλου: Ηττήθηκε η Κεντροαριστερά στις 6 Μαΐου Η πρώην υπουργός με άρθρο της επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ
Την άποψη ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου ηττήθηκε η Κεντροαριστερά, γεγονός που σημαίνει, όπως υποστηρίζει, ότι η προοπτική της να κυβερνήσει μειώθηκε και μειώνεται ακόμα περισσότερο όσο ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει στρατηγική εξαφάνισης του Κέντρου με τη μικρομέγαλη πολιτικά στάση προς όλους τους άλλους ''εγώ ειμί το φως''», εκφράζει η Αννα Διαμαντοπούλου σε άρθρο της με τίτλο «Για μια Κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και των μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, η ήττα επήλθε διότι «το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε και εν τέλει ανέλαβε, να αντιμετωπίσει μόνο του τη δραματική κρίση που παρέδωσε το 2009 η Νέα Δημοκρατία, μέσα σ΄ ένα περιβάλλον που κυριαρχούνταν από τη συντηρητική ευρωπαϊκή δεξιά των Μέρκελ και Σαρκοζί, ομοϊδεατών του κ. Σαμαρά».
Τονίζει δε ότι «μπροστά στον πρωτοφανή κίνδυνο της χρεοκοπίας, της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και της κατάρρευσης της δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ ανέτοιμο τεχνοκρατικά και πολιτικά (με διαλυμένη Δημόσια Διοίκηση και μη ρεαλιστικό πολιτικό λόγο) αποφάσισε την εφαρμογή πολιτικών που γνώριζε ότι θα του στοίχιζαν εκλογικά, ώστε να μείνει ζωντανή η χώρα μέχρι να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί».
«Μεταξύ δύο κακών», σημειώνει, «επέλεξε το μικρότερο κακό για τη χώρα αλλά το μεγαλύτερο -μέχρι αφανισμού- για το ίδιο».
Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «χρησιμοποιώντας τη γνωστή από το παρελθόν συνταγή του ανεδαφικού υποσχετικού λόγου που μας οδήγησε στη σημερινή καταστροφή, μετατράπηκε, με βραχεία κεφαλή, στο μεγαλύτερο κόμμα του χώρου».
Για τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα σημειώνει πως «μιμείται τον Ernst Thälmann που πίστεψε ότι με το 14% και την απονομιμοποίηση των σοσιαλδημοκρατών του SPD μέσω της θεωρίας του ''σοσιαλφασισμού'', θα κέρδιζε μόνος του την εξουσία. Τελικά διευκόλυνε τα άκρα...».
Η κ. Διαμαντοπούλου προβλέπει ότι «όσο η κρίση βαθαίνει τόσο η μεσαία τάξη θα στρέφεται σε πιο αυταρχικές λύσεις» και πως «η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ μεσοπρόθεσμα θα θεριέψει την πιο σκληρή και συντηρητική δεξιά».
«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται την Αριστερά και δεν πολιτεύεται στη λογική ''έρχονται οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια''. Αλλο πράγμα είναι η αποκάλυψη των επικίνδυνων αντιφάσεων, των απίστευτων ανακυβιστήσεων και της εν γένει ιλαροτραγωδίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου κάθε στέλεχος λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και άλλο πράγμα είναι η απονομιμοποίηση της Αριστεράς», τονίζει.
Αν και υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη και σήμερα την ευκαιρία, ίσως την ιστορική υποχρέωση, να κατανοήσει ότι ως μέρος της Κεντροαριστεράς θα μπροούσε να προσφέρει εξαιρετικά αυτήν την περίοδο στο λαό μας και τη χώρα», τονίζει ότι «φαίνεται να σφιχταγκαλιάζει το διάβολο του λαϊκισμού και της εφήμερης μαγκιάς. Ενσωμάτωνει με μεγάλη ταχύτητα όλες τις παθογένειες των πρώην μεγάλων κομμάτων τις οποίες τουλάχιστον μέρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε με συγκρούσεις και επίπονες ρήξεις να αποβάλλει».
Στις εκλογές, σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «θα κριθούν πλέον και οι πολίτες και κυρίως η ιστορική έφεση των Ελλήνων ψηφοφόρων στο να αποδέχονται το πολιτικό ψέμα, ως ένα ευχάριστο όραμα».
Υπογραμμίζει τέλος ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε η σημερινή κρίση είναι στην Κεντροαριστερά, «διότι ήταν οι ομοτράπεζοι του Σαμαρά, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, που την ώρα της αγωνίας για την οικονομική επιβίωση της Ελλάδας επέβαλλαν ''ένα μείγμα πολιτικής για την έξοδο από την κρίση'' που εξουδετέρωνε τη δύναμη και την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα και η χώρα μας και η Ευρώπη ολόκληρη».
ΠΗΓΗ:     http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/128110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου