Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Ζητούν συνενοχή στο έγκλημα

Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε...
να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αυτοι που μας κυβέρνησαν όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, αλλά εμφανίζονται και ως τιμητές και εκβιάζουν, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λαός που δομιμάζεται δεν εκβιάζεται, παρατήρησε χαρακτηριστικά.
ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ έχουν 168 βουλευτές ας προχωρήσουν, επανέλαβε και χαρακτήρισε παράλογη και πρωτοφανή την απαίτησή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην προγραμματική τους συμφωνία.
«Μας ζητούν να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία, μας ζητούν να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αλλά εμείς είμαστε δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό και την εντολή του» και σημείωσε πως όσο διατηρείται η δυσαρμονία ασκούμενης πολιτικής και λαϊκής βούλησης, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ηρεμία.
Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες να καταδικάσουν μια για πάντα στη συνείδησή τους τις δυνάμεις του χθες, τονίζοντας πως ζωντανή έχει απομείνει μόνο η ελπίδα της ενότητας του λαού απέναντι στους εκβιασμούς ώστε να αποτραπεί το έγκλημα, γι αυτό, διεμήνυσε, και «δεν θα σας προδώσουμε ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή της σημερινής συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη, ότι ο χρόνος πιέζει και ότι όλοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση αυτή και στην επιστολή του κ. Παπαδήμου αντέδρασε έντονα ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενέργεια του πρωθυπουργού, τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται και σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος ηγείται της κυβέρνησης και έχει ευθύνη για την πορεία της χώρας.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την ανοχή των άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας, είπε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση . Αντίστοιχη ήταν και η θέση του κ. Βενιζέλου.

«Ζητάτε από εμάς συμφωνία στο λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του κόμματός του, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του ανέδειξε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, σε άλλες παρεμβάσεις του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητούν αδιανόητα πράγματα, τονίζοντας ότι με τη στάση τους ζητούν ουσιαστικά να καταργηθεί η αντιπολίτευση.

«Θέλετε μια νομιμοποίηση που δεν έχετε και δεν θα σας την δώσουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε επίσης τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι επιδιώκουν μια εκβιασμένη συναίνεση.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί αριστερή κυβέρνηση, κάτι που είναι ανέφικτο. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την πρώτη θέση, και επέστρεψε το χαρακτηρισμό στον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι ανέφικτη είναι η δική του στάση, όλο αυτό το διάστημα, καθώς ζητούσε αυτοδυναμία και δήλωνε ότι θα ζητήσει νέες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και τώρα ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.
ΠΗΓΗ:      http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_7600.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου