Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


Ένας αλλοιώτικος πύργος για να πιείτε το ποτό σας! Εκτός κι' αν έχετε υψοφοβία...

Ενας αλλοιωτικος πυργος για να πιειτε το ποτο σας! Εκτος κι' αν εχετε υψοφοβια...
Ο θαυμαστός αυτός πύργος της τηλεόρασης ονομάζεται Žižkov και βρίσκεται στην Πράγα της Τσεχίας.
Τοποθετημένος στην κορυφή του λόφου Žižkov, απ' όπου πήρε και το όνομά του, δεσπόζει στον ορίζονται της πόλης με την αντισυμβατική δομή του. Συνολικά έχει ύψος 216 μέτρα και ζυγίζει 11.800 τόνους.

Αποτελείται από τρεις πυλώνες και τρία καταστρώματα. Τα υψηλότερα καταστρώματα δεν είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και περιέχουν τον εξοπλισμό που σχετίζεται με την κύρια λειτουργία του πύργου. Αντίθετα το κατάστρωμα που έχει πρόσβαση το κοινό βρίσκεται στα 100 μέτρα και λειτουργεί ως παρατηρητήριο, παρέχοντας μία πανοραμική θέα της Πράγας και των γύρω περιοχών.

Ο πύργος διαθέτει σύγχρονους και γρήγορους ανελκυστήρες που ανεβαίνουν 4 μέτρα/δευτ. και μετεωρολογικό σταθμό. Οι επισκέπτες του πύργου πέρα από τη θέα μπορούν να απολαύσουν στο Žižkov και τον καφέ ή το ποτό τους. Το 2000 οι πυλώνες του πύργου διακοσμήθηκαν, προσωρινά στην αρχή, με τα γλυπτά του Τσέχου καλλιτέχνη David Cerny, που δεν είναι άλλα από τα μωρά που μπουσουλάνε στους πυλώνες. Επειδή τα γλυπτά θαυμάστηκαν από πολλούς επέστρεψαν στον Žižkov ένα χρόνο μετά ως μόνιμη εγκατάσταση.








Πηγή: coolaristo.blogspot.com
ΠΗΓΗ:    http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου