Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !!!

Θέλουν να τον επιστρέψουν από το παράθυρο!

0-messinas1
Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"- 11.20


Τεχνάσματα φαναριώτικης διπλωματίας και σιγή ιχθύος για την επιστροφή του Μεσσηνίας στην Επιτροπή Διορθοδόξων από τη νέα συνοδική περίοδο
«Στον πάγο» έχουν βάλει στην Εκκλησία την αντικατάσταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας από την επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.
Παρά την πίεση που έχουν ασκήσει τα μέλη της ΔΙΣ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να αντικαταστήσει τον κ. Χρυσόστομο η αντικατάσταση έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Αρχιερείς εκτιμούν πως η καθυστέρηση αντικατάστασης του Μητροπολίτη Μεσσηνίας από τον Μητροπολίτη Περιστερίου, όπως είχε αρχικώς αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, είναι ένα καλό τέχνασμα που εξυπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα.
«Φαναριώτικη διπλωματία», λέει έμπειρος μητροπολίτης, χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να περάσει και αυτή η συνοδική περίοδος.
Από τον Σεπτέμβριο, υποστηρίζει, που ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα είναι και μέλος της ΔΙΣ, θα μπορέσουν να τον… επιστρέψουν πανηγυρικά στην Επιτροπή, κάτι που επιθυμεί διακαώς (και φέρεται να το έχει απαιτήσει από τον Αρχιεπίσκοπο) και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μιλώντας σε συνεργάτες του ο Μητροπολίτης Περιστερίου δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τον Μεσσηνίας και πως ο ορισμός του έγινε «με το ζόρι».
«Τόσα χρόνια υπηρετώ σε τόσες θέσεις. Έχω κουραστεί πια, δεν ενδιαφέρομαι» έλεγε στο στενό του περιβάλλον, ενισχύοντας το σενάριο που θέλει την επιστροφή του Μεσσηνίας.
Το «φαναριώτικο σχέδιο», όπως το χαρακτηρίζουν μητροπολίτες, είναι να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να τηρηθεί σιγή ιχθύος.
Λέγεται κιόλας πως έχει ζητηθεί από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να μην προκαλεί με τις δημόσιες εμφανίσεις του και τις «προχωρημένες» θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν για την Εκκλησία και άλλους αρχιερείς.
Όπως για παράδειγμα με την δημόσια αντιπαράθεσή του με τις αποφάσεις της ΔΙΣ για την υπόθεση Εφραίμ που είχε προκαλέσει την οργή πολλών αρχιερέων ή τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας σε ημερίδα που έγινε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας στη Μονή Πεντέλης. 
Δεν είναι τυχαίο, λένε συγκεκριμένοι μητροπολίτες, ότι ο Μεσσηνίας αν και συνεχίζει να περιοδεύει σε μητροπόλεις δεν έχει τύχει ανάλογης προβολής από συγκεκριμένα έντυπα και μπλογκ που τον προβάλλουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει δοθεί ανάλογη εντολή…
Σημείωση Romfea.gr: Υπενθυμίζουμε τα άρθρα που φέρουν την υπογραφή του συντάκτη τους και τα κείμενα των ΜΜΕ που δημοσιεύονται στην Romfea.gr δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη και την ιδιοκτησία του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων. Αναρτώνται για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας.
ΠΗΓΗ:     http://www.romfea.gr/epikairotita/12598-theloun-na-ton-epistrepsoun-apo-to-parathiro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου