Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ... ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!

Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση δικηγόρου από την Λευκωσία που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση Κύπριου δικηγόρου από την Λευκωσία, ως κατηγορούμενου στην υπόθεση με τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης".

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, ανέφερε ότι στάλθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης....

στο οποίο ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζεται ως κατηγορούμενος, και χθες επιδόθηκε από την αστυνομία κλήση στον κ. Χατζηνικολάου να εμφανισθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να απολογηθεί στις 5 Ιουνίου.

Ο Σπύρος Χατζηνικολάου κατηγορείται για την αξιόποινη πράξη της κατ' επάγγελμα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, καθώς φέρεται ως ο δικηγόρος που ενέγραψε κάποιες από τις εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρήματα, τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- συνιστούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στον Κύπριο δικηγόρο προσάπτεται επίσης η κατηγορία ότι μετέτρεψε περιουσία ή και απέκρυψε περιουσία με σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή της προέλευση, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του συγκατηγορούμενού του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε άλλο σημείο, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι προς επίτευξη του σκοπού αυτού, ο δικηγόρος διεκπεραίωνε τις υποθέσεις και συναλλαγές της εταιρείας Τορκάσο, διαχειριζόταν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας αυτής και γενικά προέβαινε σε όλες τις πράξεις εκπροσώπησης, απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τον οποίο γνώριζε καλά ο κ. Χατζηνικολάου.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου