Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ !

ΗΠΑ: Νόμιμες οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη


Ανέφερε ο Τζον Μπρέναν

Η εκστρατεία των επιδρομών τις οποίες πραγματοποιούν αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα ...
αεροσκάφη εναντίον μελών της αλ Κάιντα είναι απόλυτα νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου γιατί οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ένοπλη σύγκρουση με την αλ Κάιντα, τους Ταλιμπάν και τους συμμάχους τους, δήλωσε ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα τρομοκρατίας.

Μιλώντας δύο ημέρες πριν την πρώτη επέτειο από την αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν που οδήγησε στο θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Μπρέναν υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί μια «αυστηρή» διαδικασία στοχοθεσίας για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν και αλλού.

Η επιδρομή μιας επίλεκτης μονάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του μπιν Λάντεν και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Πακιστάν έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί ο πρόεδρος Ομπάμα μας έχει δώσει οδηγίες να είμαστε πιο ανοιχτοί με τον αμερικανικό λαό σχετικά με αυτές τις προσπάθειες» εναντίον της αλ Κάιντα, επεσήμανε ο Μπρέναν σε ομιλία του σε think tank στην αμερικανική πρωτεύουσα.

protothema
ΠΗΓΗ:      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου