Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ναυάγησαν οι διερευνητικές - Σε αναζήτηση υπέρβασης του πολιτικού αδιεξόδου

Πολιτική

Ο λόγος τώρα στον Κάρολο Παπούλια

Ναυάγησαν οι διερευνητικές - Σε αναζήτηση υπέρβασης του πολιτικού αδιεξόδου Ο λόγος τώρα στον Κάρολο Παπούλια
Τη διερευνητική εντολή επιστρέφει αυτή την ώρα, ως άκαρπη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και πλέον ο Κάρολος Παπούλιας καλείται να άρει το πολιτικό αδιέξοδο σε συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, η μορφή και ο χρόνος της οποίας, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σε πρώτη φάση ο Πρόεδρος θα ζητήσει από τους αρχηγούς να συμφωνήσουν -έστω και την ύστατη στιγμή- σε σχηματισμό κυβέρνησης και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό (όπως είναι και το πιο πιθανό), θα ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια νέων εκλογών εντός 30 ημερών.
Ήδη πάντως, από χθες ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε περίπτωση προκήρυξης νέων εκλογών. Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και για τις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπαδήμος επρόκειτο να ενημερώσει τηλεφωνικώς και τους πολιτικούς αρχηγούς.
ΠΗΓΗ:    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/126241 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου