Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ DEBATE ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ;;;;

Δεν θα γίνει τελικά το debate


Mετά το αδιέξοδο στη Διακομματική τα κόμματα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και όλοι το αποκλείουν να γίνει τελικά η περιβόητη τηλεμαχία.

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή....
για το θέμα των ντιμπέιτ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.

Από την πλευρά τους, τα λοιπά κόμματα κατηγόρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Όπως δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι, πλέον, ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν για τα ντιμπέιτ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα της διεξαγωγής debate στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία. Έθεσε μία και μόνο προϋπόθεση: Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Όχι, δηλαδή, σε μια διαδικασία, που όσες φορές κι αν έγινε μέχρι σήμερα, όλοι – πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – την κατήγγειλαν.

Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος. Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία. Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμείς θα συμβάλουμε προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της Διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους".

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"Οι Έλληνες απαιτούν σήμερα να μάθουν ποιό είναι το σχέδιο του κάθε κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυστυχώς, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς -αδιόρθωτοι μέχρι την τελευταία στιγμή- αποδεικνύουν ότι δεν παίρνουν το μήνυμα της κοινωνίας, αποφεύγοντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε έναν οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο. Οι δυο αρχηγοί προτιμούν να τάξουν «λαγούς με πετραχήλια» από την ασφάλεια του εκλογικού μπαλκονιού, παρά να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό".

newsit
ΠΗΓΗ:      http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/debate_27.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου