Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !


faka

Εσύ στις εκλογές θα διαλέξεις το βιαστή σου;

Εάν μου ζητούσαν να διαβαθμίσω όλα όσα συνέβησαν στη χώρα μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια προτάσσοντας το πλέον τραγικό, τότε χωρίς καμία αμφιβολία θα μιλούσα κάλλιστα για τις επόμενες εκλογές!

Δεν είναι ότι χάσαμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος, δουλειές και γενικότερα εθνική αξιοπρέπεια. Το χειρότερο όλων είναι πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, που καταστράφηκε το παρόν τους και υπονομεύτηκε το μέλλον τους, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα της επικείμενης εκλογικής μάχης.
Δεν είναι το διακύβευμα αυτό που θέλουν οι πολιτικοί να μας πείσουν πως είναι: δεν είναι «ευρώ ή χάος», δεν είναι «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία».
Το διακύβευμα για το οποίο θα μιλάω μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη είναι ένα και ξεκάθαρο: ή γυρίζουμε την πλάτη σ' αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα και ανοίγουμε μία άγνωστη μεν, αλλά νέα σελίδα στην Ελλάδα, ή συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τους μαυρογιαλούρους, ψαλιδίζοντας και τις όποιες ελπίδες έχουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και τα παιδιά μας.
Όσο και να εργαστούν οι κάθε είδους opinion leaders, επικοινωνιολόγοι και επιστήμονες από το χώρο του marketing, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως πρακτικά είναι αδύνατο να σου λύσει το πρόβλημα η πηγή που σου το δημιούργησε.
Δυστυχώς όμως, και το γράφω με μεγάλη μου λύπη, μία αρκετά σημαντική μερίδα του ελληνικού εκλογικού σώματος – κυρίως μεγάλων ηλικιών – επιμένει να ψηφίζει το δικομματισμό υπό τον φόβο να μην κερδίσει ο «αντίπαλος» ο οποίος άλλοτε είναι ο Σαμαράς και άλλοτε ο Βενιζέλος.
Μπαίνοντας σε μία οπαδική λογική τύπου «Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού» αυτοί οι συμπολίτες μας φαντάζουν με ποντίκια που μαλώνουν για ένα κομμάτι τυρί σε ένα μισοβουλιαγμένο πλοίο!
Υπάρχει χρόνος όμως μέχρι τις εκλογές για να διορθωθούν όλα αυτά. Αρκεί να καταλάβεις πως σ' αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να διαλέξεις εκείνον που θα σε πονέσει λιγότερο.
Δεν πρέπει να διαλέξεις τον βιαστή της ζωής σου με την ψήφο σου, αλλά εκείνον που θα επανεκκινήσει την βουλιαγμένη στην κατάθλιψη ζωή σου.
Σκέψου.
Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr
ΠΗΓΗ:       http://www.onlarissa.gr/2011-11-13-19-42-32/10822-%CE%95%CF%83%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%853b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου